Banjaluka

(FOTO) Moći će da stoji 200 ljudi istovremeno: Vidikovac na Banj brdu trebalo bi da bude završen s proljeća i OVAKO ĆE DA IZGLEDA

Pogled na Banjaluku najljepši je sa Banj brda, zbog čega ćemo izgradnju vidikovca na ovoj lokaciji završiti s proljeća i posjetiocima omogućiti osjećaj kao da im je Banjaluka na dlanu.

BANJ BRDO SPOMENIK SEHITLUCI
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković i dodao da se radi o velikom projektu vrijednom preko pola miliona maraka kroz koji će biti izgrađen prostor površine 250 metara kvadratnih na lokaciji sa koje se pruža čaroban pogled na grad.

Zaista je riječ o jednom masivnom izdanju i prostoru na kojem istovremeno može stajati 200 ljudi. Uz posebnu ambijentalnu rasvjetu ovo će zasigurno učiniti Banj brdo atraktivnijom lokacijom – rekao je Stanivuković.

💫Градимо први ВИДИКОВАЦ у Бањалуци!Наши суграђани, али и туристи ускоро ће моћи уживати у најљепшем погледу на магичну…

Posted by Драшко Станивуковић on Wednesday, November 29, 2023

Prema njegovim riječima, projektanti su prilagodili rješenje samoj lokaciji i tlu, vodeći računa da se pri samoj izgradnji ovog vidikovca sačuva svako drvo. Istakao je da su u toku i pregovori o sanaciji spomenika na Banj brdu, te najavio da je u planu izgradnja novih staza do Banj brda.

Pročitajte još

Planiramo da uredimo obale Vrbasa na dijelu od restorana Alibaba do plaže u Srpskim Toplicama i dalje prema Vrućici što će na biti tri do četiri kilometra uređenog šetališta uz Vrbas, a što do sada nismo imali. Dalje, plan je da uredimo i staze koje vode od Vrućice do Banj brda – rekao je Stanivuković

Metalna konsturkcija za vidikovac skoro je gotova i u skladu sa vremenskim uslovima počeće montaža. Konstrukcija je duga 35 metara koja je u odnosu na saobraćajnicu nadvišena oko 15 metara, što će po okončanju svi radova zaista pružiti jedinstven pogled na grad.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije