Sudbine

(FOTO) Najmlađem humanitarcu (8) ISPUNJENA NAJVEĆA ŽELJA: U programu uživo doživio iznenađenje koje mu je natjeralo suze na oči

Dušan Radojčić (8) iz Pančeva, koji sa ocem Slavkom, osnivačem Udruženja "Ognjište", prelazi kilometre da bi pomogao drugima, danas je doživio iznenađenje koje mu je natjeralo suze na oči usred gostovanja na televiziji.

Dušan Radojičić u emisiji
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Mali Dušan bio je sa svojim tatom gost u emisiji “Jedan dobar dan” čiji su se organizatori potrudili da on priča o onome što su njemu priredili a ne samo o onome što čini sa ocem za druge.

Dušan je ispričao da voli košarku, da svira tamburicu i da bi veoma volio da upozna Aleksu Avramovića i Željka Obradovića. Odmah čim je to rekao voditeljka mu je rekla da ima jednu poruku za njega i zamolila ga da je odgledaju.

Ispunjena velika želja

Na ekranu se pojavio on – Aleksa Avramović.

– Ćao, Dušane! Veliki pozdrav za tebe i svaka ti čast na tome što radiš, kazao je veliki Avramović još većem Dušanu.

Maleni hodočasnik, prvo je raširio oči od iznenađenja, a ni minut nije prošlo kako su niz maleno i lijepo lice potekle suze.

Radojčići su kroz humanitarno udruženje “Ognjište” mnogima pomogli. Počeci sežu od Smederevske Palanke, a onda su se njihove akcije proširile i na druge krajeve u Srbiji.

Dušan Radojičić na video pozivu sa Aleksom Avramovićem
FOTO: RTS/SCREENSHOT
Dušan Radojičić se rasplakao u emisiji
FOTO: RTS/SCREENSHOT

– Bila je tužna priča u Smederevskoj Palanci, i ja sam svoja osjećanja izložio na društvenim mrežama, što bi rekli na papir. Prvo su prijatelji iz počeli da se javljaju i zamolili da nešto organizujem. Onda se pojavila i mala Vanja iz Kragujevca – podsjetio je Slavko na početak svog humanitarnog rada.

Otac i sin hodočasnici

Ima svoj posao a sam pronalazi ljude kojima je neophodna pomoć. Trudi se da ode u svaku porodicu, najprije iz jednog razloga.– Svega se nagledaš i shvatiš koliko si bogat i srećan čovjek. A, vidiš i da li može još nešto da se pomogne. I, hvala Bogu, uz pomoć prijatelja i kolega može da se pomogne – priča on.

Podsjetio je i na dan kada mu se u hodočašću pridružio i njegov sin Slavko.

– Njemu se dopalo to što ja radim. Jedne večeri je uzeo moje kutije i šetao po kući. Pitao sam ga šta radiš, on je rekao da se igra hodočašća – kaže Slavko.

Dušan dodaje da je tada njegovom tati pala na pamet jedna ideja.

– Da mi napravi jedno malo hodočašće…

Tada je Slavko pješačio za pedijatrijsko odjeljenje na Institutu za onkologiju i Dušan je pješačio 13,14 kilometara, prenosi Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije