Biznis

(FOTO) "Neću da komentarišem": Proizvodi "Krajina klasa" povučeni iz "Binga", ŠTETA OGROMNA, a Saša Trivić ćuti

Na policama trgovačkog lanca "Bingo" od juče nema torti i kolača "Manja", niti drugih proizvoda banjalučkog "Krajina klasa", kompanije čiji je vlasnik predsjednik Unije polodavaca RS Saša Trivić.

(FOTO) "Neću da komentarišem": Proizvodi "Krajina klasa" povučeni iz "Binga", ŠTETA OGROMNA, a Saša Trivić ćuti
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Trivić nije želio da komentariše ovu odluku svojih dugogodišnjih poslovnih partnera, kao ni procjene pojedinih federalnih medija da je samo kratkoročna šteta, ona zbog povlačenja iz prodaje proizvoda sa kratkim rokom trajanja, veća od 100.000 KM.

– Hvala vam na prilici, ali ne bih da komentarišem. Neću davati nikakve izjave – rekao je Saša Trivić za Srpskainfo.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

Mnoge je iznenadilo što je Trivić odlučio da zaćuti i da “ne komentariše situaciju”, jer se sve zakuvalo upravo zbog njegovog komentara na jednoj društvenoj mreži.

Podsjećamo, prije nekoliko dana, u raspravi o izborima u Srbiji, jedan od komentatora Triviću je poručio: „Da li to hoćete da u Srbiji pravite novu Srebrenicu, e pa nećete moći“, na što mu je Trivić uzvratio: „U Srebrenici smo trenirali za vas, spremite se.“ 

Nakon toga se podigla velika prašina, pogotovo u Federaciji BiH, i mnogi su pozvali na bojkot Trivićevih proizvoda.

Pročitajte još

Menadžment trgovačkog lanca “Bingo se promptno povinovao raspoloženju širokih narodnih masa, pa je od petka počelo povlačenje proizvoda “Krajina klasa” iz njihovih objekata. Ni iz “Binga” se ovim povodom nisu oglašavali, niti su proteklih dana odgovarali na pitanja novinara.

Nezvanično, Saša Trivić se pokajao, a da li će najveći trgovački lanac iz BiH prihvatiti njegovo pokajanje ostaje da se vidi.

U krugovima oba preduzeća kolaju i priče da je povlačenje proizvoda “Krajina klasa” sa “Bingovih” polica rezultat nagodbe.

FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS

Navodno, partneri su se dogovorili da se to uradi dok se strasti ne smire, a da će kasnije, postepeno i u tišini poslastice i pekarski proizvodi iz Trivićeve firme biti vraćeni u prodaju.

-Biznis je biznis, glupo je da zbog gluposti i budalaštine jednog čovjeka svi budemo na gubitku – rekao je sagovornik Srpskainfo, upućen u situaciju, koji je želio da ostane anoniman.

Jedna od verzija priče koje kolaju i u “Bingu” i u “Krajina klasu”, jeste da su Trivićeve torte i kifle povučene s polica, kako trgovci ne bi imali problema sa nezadovoljnim potrošačima.

-Ta priča o povlačenju zarad interesa radnika zvuči prilično neuvjerljivo, ako znamo da se ni jedna ni druga kompanija nisu proslavile poštivanjem radničkih prava – kaže sagovornik Srpskainfo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu