Društvo

(FOTO) Nesebična plemenitost i humanost: U REKORDNOM ROKU prikupljen novac za LIJEČENJE mladića koji je pao s konja

U vrlo kratkom vremenskom periodu, za svega 24 sata, prikupljeno je 18.000 KM za potrebe liječenja 20-godišnjeg Zekerijaha Zeke Kerića iz sela Tomina nadomak Sanskog Mosta, koji je teško stradao prilikom pada s konja.

konj
FOTO: EQUINE HELPER/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ovo je još jedan primjer velike i nesebične plemenitosti i humanosti u teškim trenucima, posebno kada je u pitanju jedan mladi ljudski život.

– Tomina i njeni divni mještani, zajedno s drugim velikodušnim ljudima, pokazali su svoje srce veličine planine! U samo 24 sata humanitarne akcije, još jednom su dokazali da zajedno mogu učiniti čuda. Akcija za pomoć u liječenju Zeke Kerića, mladića koji je teško stradao u padu s konja na hipodromu Šejkovača, već je sada uspjela. U jednom danu, prikupljeno je više od 18.000 KM. Ova brza i velikodušna reakcija pokazuje koliko su Tomina i njeni mještani, zajedno s ostalim dobrim ljudima, spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Zahvaljujemo se i zdavstvenim radnicima koji su na profesionalan i brz način obavili svoj dio posla, pružajući brigu i podršku Zeki u ovim teškim trenucima. Bravo za ovaj divan primjer solidarnosti i humanosti! – navodi se na fejsbuk profilu Mjesne zajednice Tomina.

U objavljenom statusu nalaze se brojevi žiro računa na koji se mogu uplatiti sredstva.

Podsjećamo, da je prilikom nesretnog pada s konja, teške povrede glave zadobio Zekerijah Kerić i nakon nesreće hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Ovaj mladić je poznat kao veliki zaljubljenik u trkaće konje, te je posljednjih godina bio angažovan kako bi održavao i hranio ove životinje.

Pročitajte još

Prema nezvaničnim informacijama, jašući jedno od grla, izgubio je ravnotežu, pri čemu mu se noga zaplela u uzengiju pa ga je životinja u trku vukla nekoliko desetina metara za sobom.

Pri tome je zadobio teške povrede glave, a prema posljednjim informacijama njegovo životno stanje je još kritično.

Budući da nema zdravstveno osiguranje, njegovi prijatelji su pokrenuli humanitarnu akciju kako bi se prikupila neophodna sredstva za liječenje, prenose Nezavisne novine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu