Politika

(FOTO) Oglasila se Američka ambasada u BiH: Ovako su prokomentarisali NOVE SANKCIJE osobama i firmama povezanih s Igorom Dodikom

Američka ambasada u Sarajevu oglasila se danas o novim sankcijama koje su uvedene firmama i osobama povezanim sa Igorom i Miloradom Dodikom.

majkl marfi ambasador SAD-a u BiH
FOTO: SRPSKAINFO/RINGIER

Njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti:

– Ured za kontrolu inozemne imovine Ministarstva finansija (OFAC) danas je odredila sedam subjekata (Infinity International Group, Prointer, Kaldera, Infinity Media, K-2 Audio Services, Una World Network i Sirius 2010) i dva fizička lica (Đorđe Đurić i Milenko Čičić) koji osiguravaju glavne izvore prihoda korumpiranoj mreži pokrovitelja predsjednika RS Milorada Dodika.

Dodik je zloupotrijebio službeni položaj kako bi stekao lično bogatstvo preko kompanija povezanih sa njim i njegovim sinom Igorom Dodikom. Dok Milorad Dodik i njegova porodica pokušavaju destabilizovati regiju i ugroziti budućnost BiH u evroatlantskim institucijama, Sjedinjene Države će nastaviti koristiti sankcije kao sredstvo protiv korupcije i pozivati ​​pojedince na odgovornost za svoje postupke.

Pročitajte još

Osobe ili subjekti koji se bave aktivnostima sa danas sankcionisanim pojedincima i subjektima rizikuju i sami sankcije – saopšteno je iz Američke ambasade, prenosi Radiosarajevo.ba.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu