Društvo

(FOTO) "Ovdje je operisana moja majka" Ministar Alen Šeranić nahvalio bolnicu u Nevesinju, a evo koga je nahvalio načelnik ove opštine

Vlada Srpske u posljednjih šest godina u Nevesinje uložila više od 40 miliona maraka u različite projekte, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić na svečanoj sjednici Skupštine opštine držanoj povodom Spasovdana, krsne slave ove opštine Nevesinja.

prezentacija projekta Socijalna karta Republike Srpske
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Šeranić je istakao da Vlada Srpske u opštini Nevesinje radi ozbiljan posao.

– Važno je da se zadrži pravac i po pitanju društvenih djelatnosti i kulturnih manifestacija koje su vrijedne za cijelu Hercegovinu. Nadam se da ćemo zajedno podržati i Dom zdravlja i bolnicu koje funkcionišu sa izuzetnim uspjehom. O tome kako radi ova bolnica govori podatak da je ovdje operisana i moja majka – poručio je Šeranić.

FOTO: M MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: M MILOJEVIĆ/RAS SRBIJA

On je čestitao slavu u ime predsjednika Republike Srpske, Vlade i premijera, te u svoje ime.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović istakao je da je Nevesinje napredovalo zahvaljujući direktorima javnih ustanova, crkvenoj opštini, Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, poslanicima i odbornicima.

Hvala Vučiću za 3 miliona KM

On je posebno zahvalio Vladi Republike Srpske, te Srbiji, predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i bivšoj premijerki Ani Brnabić, koji su učinili mnogo da tri miliona evra stignu u Nevesinje.

– Većinu projekata ne bi mogli sprovesti bez vlada Srbije i Srpske. Nevesinje je kao strateške grane proglasilo energetiku i poljoprivredu. Energetika zbog projekta Gornji horizonti i zbog izgradnje HE Dabar, što je nešto najznačajnije i što će se desiti našoj opštini. Nadam se da će u naredne tri godine poteći prvi kilovati struje i prvi milioni u budžet – rekao je Avdalović.

Avdalović naglašava da će 2024. vjetro-park “Grebak” biti uključen na mrežu od čega će Nevesinje dobiti milion maraka u budžetu.

Pročitajte još

– Što se tiče poljoprivrede među pet smo proizvođača mlijeka u Srpskoj. Ove godine imamo pet miliona litara mlijeka koja se predaju mljekarama, te još dva miliona koja se proizvode i prerađuju u domaćinstvima -kaže Avdalović.

Prema njegovim riječima, kada se razviju energetika i poljoprivreda i poprave putevi doći će red i na turizam.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

– Ostaje nam put prema Gacku, ovih dana će se poći i sa rekonstrukcijom puta prema Divinu. To bi stvorilo uslove za prve projekte u turizmu. Vidjeli ste planinsko jezero na Veležu – ono je biser. Namjeravamo da pojas Veleža kandidujemo za park prirode – rekao je Avdalović.

Dodao je da vjeruje da će Nevesinje i u narednim godinama iimati podršku Beograda i Banjaluke.

Dom kulture “Nebojša Glogovac”

-Novac ćemo trošiti najbolje što možemo, nećemo zloupotrebljavati položaj i brinućemo o svakoj marki i svakom građaninu – poručio je Avdalović.

Na sjednici u Domu kulture “Nebojša Glogovac” prikazan je film o postignućima opštine Nevesinje u proteklom periodu.

Dodijeljeni su i pokloni đacima generacije i zahvalnice za 16 udruženja i pojedinaca.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu