Magazin

(FOTO) Pješčano prostranstvo je pravo geografsko čudo: Evo gdje se nalazi NAJDUŽA PLAŽA NA SVIJETU, potrebno je 7 dana da je prepješačite

Pixsell je objavio listu najdužih plaža na svetu. Na prvom mestu je plaža Praia Do Cassino je pravo geografsko čudo. Proteže se obalom Atlantika u dužini od 254 kilometra. Beskrajno pješčano prostranstvo pijeska je prizor koji je nevjerovatan jer se voda okeana miješa sa pijeskom.

najduža plaža na svijetu
FOTO: LUIS SILVA/YOUTUBE/SCREENSHOT

Pješčana plaža oivičena plavim vodama Atlantskog okeana, Praia Do Cassino je najduža plaža na svijetu. Nalazi se u Brazilu i zbog svojih prirodnih ljepota je omiljena među putnicima koji vole avanture i pravi odmor. Izlasci i zalasci sunca su posebno magični.

Proteže se od Rija do Urugvaja, a potrebno je sedam dana da je prepješačite. Poznata je po bijelom pesku, tirkizno-plavoj vodi i prijatnoj temperaturi.

Sa svojim ogromnim vodenim prostranstvima i talasima ova plaža je raj za ljubitelje vodenih sportova. Surferi će uživati u savršenim talasima, kajtsurferi i jedriličari u vjetrovima koji zvižde uz obalu. Dostupni su i izleti brodom, kao i ronilački izleti.

Pored pejzaža i raznovrsnog spektra aktivnosti koje odgovaraju svim putnicima, Praia Do Cassino je stanište jedinstvenog ekosistema. Spektakularne pješčane dine, koje se protežu kilometrima, čine krhko ekološko okruženje od suštinskog značaja za lokalni biodiverzitet, piše Magazin Novosti.

Posjetioci imaju priliku da otkriju ovo netaknuto prirodno bogatstvo i vide raznovrsnost divljih životinja i biljaka koje nalaze utočište u ovom posebnom ekosistemu.

Na drugom mjestu je plaža u Australiji Ninety Mile Beach, koja je duga 145 kilometara.

Popularna je jer se sa nje posmatraju kitovi.

Na listi su se našle i Cox's Bazar, Bangladeš (121 km),Padre Island, Teksas (113 km),Playa Novillero, Meksiko (91 km), Virginia Beach, SAD (56 km), Long Bič, SAD (45 km), Muizenberg plaža, Južna Afrika(40 km), Stockton plaža, Australija (32 km).

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije