Društvo

(FOTO) POČELA HAJKA NA VUKA Među lovcima premijer Višković i osamdesetosmogodišnji Sveto

 Udruženje lovaca "Komić" iz Milića danas je hajkom na vuka zvanično otvorilo ovogodišnju lovnu sezonu u kojoj učestvuje oko 400 lovaca, koje je pred polazak pozdravio premijer Republike Srpske Radovan Višković.

vučiji dani na Ozrenu - hajka na vuka
FOTO: SRNA

Višković, koji je i predsjednik Udruženja “Komić”, istakao je da je među učesnicima, osim milićkih, veliki broj lovaca iz Srbije i Republike Srpske, koji su prijatelji dugi niz godina. On je izjavio da se hajka na vuka u Milićima tradicionalno organizuje prve nedjelje u martu, te da ove godine imaju priliku da love i šakala jer se u lovištu pojavila ova životinja koja nije ništa manji štetočina od vuka.

vučiji dani na Ozrenu - hajka na vuka
FOTO: SRNA
vučiji dani na Ozrenu - hajka na vuka
FOTO: SRNA

Nadam se da će lov biti uspješan i da ćemo odstrijeliti neku od tih štetočina jer to moramo da uradimo zbog ostale divljači – rekao je Višković i dodao da su vuk ili šakal, ukoliko se ne uklone na vrijeme iz lovišta, prijetnja za srnu i divlju svinju. On je naveo da je završen lov na divlju svinju i da su lovci primijetili da ima veliki broj šakala i vukova, te da su u obavezi da organizuju ovakvu hajku.

Pročitajte još

Glavni lovovođa u Udruženju “Komić” Siniša Aleksić rekao je da se okupilo oko 400 lovaca sa željom da ulove vuka ili šakala koji predstavljaju problem u lovištu. On je podsjetio da je prošle godine lov bio uspješan i da su ulovili četiri vuka.

Osamdesetosmogodišnji Sveto Mamlić iz Sremske Mitrovice, najstariji lovac u hajci na vuka, izjavio je da je bilo trofeja, lovačkih skečeva i da je uvijek srećno prolazio. On je naglasio da onaj ko voli lov ne može da mu odoli, bez obzira na godine.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu