Svijet

(FOTO) Posljednja poruka SLUTILA NA HOROR: Detalji jezivog ubistva kćerki i supruge sportskog komentatora u Londonu

Muškarac osumnjičen da je samostrelom ubio suprugu sportskog komentatora sa BBC, uhvaćen je sinoć na groblju u Hili Fildsu, u Enfildu, na sjeveru Londona. U međuvremenu su otkriveni detalji drame.

muškarac koji je ubio tri žene u Lonodnu
FOTO: HERTS POLICE, DRUŠTVENE MREŽE / RINGIER

Kako je prenio “San”, osumnjičeni Kajl Kliford (26), za koga se vjeruje da je ubio suprugu komentatora Džona Hanta, Kerol (61) i njihove dvije kćerke, Luiz (25) i Hanu (28), dobio je medicinsku pomoć, iako policajci nisu pucali na njega.

Na snimcima koji su se pojavili na internetu, dodaje San, vidi se hitna pomoć sa upaljenim sirenama kako napušta groblje poslije velike potjere, prije nego što je policija potvrdila da je osumnjičeni uhapšen.

Pročitajte još

Policajci su pokrenuli potjeru za Klifordom nakon što su tijela Kerol Hant i njene dvije kćerke, Luiz i Hane, pronađena u utorak uveče u njihovoj kući u Bušiju u Hertfordširu.

Policija je saopštila da vjeruje da je Kliford bio poznat žrtvama.

– Nakon opsežnih istraživanja, osumnjičeni je lociran i za sada se niko drugi ne traži u vezi sa istragom. Imali smo ogroman broj poziva i želimo da izrazimo zahvalnost građanima koji su nam se javili. I dalje apelujemo na sve koji imaju informacije ili snimke da se direktno obrate policiji i da se uzdrže od komentara na društvenim mrežama jer bi to moglo uticati na napredak slučaja – rekla je inspektorka Džastin Dženkins iz Jedinice za velike zločine u Bedfordširu, Kembridžširu i Hertfordširu.

Ona je dodala da je ovo “nevjerovatno teško vrijeme” za porodicu žrtava i da treba poštovati njihovu privatnost.

Dodatne policijske snage ostaće još neko vrijeme u lokalnom području kako bi umirile javnost, navodi se u saopštenju policije.

Hantova supruga i dvije kćerke pronađene su sa teškim povredama nakon što su policajci pozvani na imanje u Bušiju.

Detalji drame u Londonu

Uprkos naporima hitne pomoći, žene su umrle na licu mjesta ubrzo nakon što je hitna pomoć stigla nešto prije 19 časova, saopštila je policija Hertfordšira.

Supruga komentatora, Kerol Hant, pronađena je u hodniku kuće sa samostrelom u grudima, dok su u blizini žrtava pronađeni tragovi ligatura.

Pročitajte još

Pretpostavlja se da je jedna od žrtava poslala poruku svom partneru, moleći ga da pozove policiju.

Lokalni mediji pisali su da je napadač bivši dečko mlađe Luiz.

Luiz je navodno u burnim okolnostima prekinula vezu sa Kajlom nedjelju dana prije krvavog zločina.

Samo nekoliko dana prije ubistava, podijelila je tvit u čast ženama koje imaju hrabrosti da ostave svoje partnere.

Taj zadnji tvit Luiz je podijelila na X-u, bivšem Tviteru, 3. jula, vjerovatno odmah poslije raskida.

Divim se ženama koje napuštaju svoje partnere. Potrebno je puno hrabrosti da se prekine veza. Potrebno je puno ljubavi da odaberete sebe – pisalo je u tvitu.

Izvor britanskog “Gardijan” je rekao da žrtve nisu bile vezane kada su pronađene, ali su im se nalazili tragovi vezivanja oko zglobova i lica. Izvor je dodao da su sve žrtve imale povrede koljena.

“Gardijan” piše da je jedna od žrtava pozvala 999 i obavijestila policiju o incidentu prije nego što je počinilac pobjegao.

Jedan izvor je rekao da su žene možda držane kao taoci satima prije nego što je policija pozvana.

Oko 18.30 u utorak susjedi Hantovih čuli su prodorne vriskove. Tek kasnije su shvatili da su to bili očajnički ženski vapaji u pomoć koji su stizali iz kuće u kojoj je tri žene bile zarobio muškarac naoružan samostrelom. Vrisci su ubrzo utihnuli, a napadač je pobjegao sa imanja. Do tada je policija već bila obaviještena i na putu prema poprištu zločina.

Hantovi imaju još jednu kćerku, Ejmi, za koju se smatra da živi u Birmingemu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu