Svijet

(FOTO) POTVRĐENE JEZIVE SLUTNJE POLICIJE Slažu se kockice u slučaju brutalnog ubistva male Vanje, jedan dokaz rješava sve

Šef Osnovnog javnog tužilaštva Skoplja Gavril Bubevski rekao je da se trenutno ispituju materijalni dokazi u vezi sa istragom o ubistvima Vanje Đorčevske iz Skoplja i Pančea Žežovskog iz Velesa, koji se poklapaju sa izjavama osumnjičenih koji su u pritvoru.

Vanja Gorčevska Ljupčo Palevski
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE, MUP SEVERNE MAKEDONIJE / RINGIER/COMBVO

Istraga je, u smislu radnji, na nivou koji sam vam rekao prošli put, a materijalni dokazi se ispituju. Mogu vam samo reći da fizički dokazi odgovaraju onome što su rekli osumnjičeni. To je to – rekao je Bubevski.

On nije želio da daje konkretan odgovor ni o tome da li motiv ubistva ostaje isti – lični novčani interes.

FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT
FOTO: ZORICA DJORDJEVSKA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Jedan od glavnih materijalnih dokaza, uz ostale činjenice koje će proizaći iz dokaznog materijala, biće naveden u optužnici.

Pročitajte još

U skopskom tužilaštvu kažu da je „pod lupom” sve što može da otkrije detalje i motive monstruoznog zločina.

Sada su turske vlasti na potezu da odgovore na zahtjev za izručenje Ljupča Palevskog, koga je tužilaštvo označilo kreatorom, planerom, glavnim koordinatorom i direktnim izvršiocem jezivih ubistava, prenosi Nova.

Predsjednik Stevo Pendarovski je rekao da razmišlja da pošalje poruku turskom predsjedniku Erdoganu, kako bi ekstradicija išla brže.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu