Banjaluka

(FOTO) "Preostaje mi samo da pozovem građane ispred zgrade SNSD" Odbijena odluka za jeftiniji prevoz, sa sjednice Skupštine grada Banjaluka SKINUTO VIŠE OD 40 TAČAKA

Vjerovao sam da niko ne može odbiti besplatan i povoljniji javni prevoz, ali ovdje nema pravila.

Draško Stanivukovic
FOTO: S. ĆUKOVIĆ/GRAD BANJALUKA

Rekao je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković u pauzi današnjeg zasjedanja Skupštine Grada.

Odbijaju odluke koje su korisne za naše građane. Želim da poručim penzionerima koji imaju besplatan prevoz i onima koji su našom mjerom ubuduće trebali da dobiju besplatan prevoz, da je SNSD rekao da neće dobiti tu povlasticu – rekao je Stanivuković.

Prema njegovim riječima, oni neće ni da pojedinačna karta u javnom prevozu bude povoljnija za 0,80 KM, kao ni da mjesečne karte budu jeftinije za 25 odsto.

-Ove naše mjere koje smo predložili, a koje su oni odbili znače da bi šest miliona KM ostalo u džepovima naših građana – naglasio je on ističući da su ovim odbili najveću reformu javnog prevoza u Banjaluci koja građanima donosi direktnu korist.

Poručio je kako će danas održati više sastanaka da se sagladaju naredni koraci u vezi sa ovom situacijom.

Pročitajte još

Preostaje mi samo da pozovem građane ispred zgrade SNSD da iskažemo nezadovoljstvo zbog skidanja ovih odluka o mjerama podrške i da vidimo da li je narod za ove politke podrške koje smo mi predložili – rekao je Stanivuković.

Dodao je da je SNSD i protiv odluka o zabrani otvaranja kladionica i kockarnica u blizini škola, povećanja subvencija za privatne vrtiće na 100 KM,  protiv trajnog rješenja problema vodosnabdijevanja sa sistema „Banjica“, ali i protiv donacije Delegacije Evropske unije.

-Oni su protiv zdravog razuma i logike. Skinuli su preko 40 tačaka dnevnog reda – poručio je Stanivuković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije