Kultura

(FOTO) SKRIVENI RAZLOZI Zašto Netfliks stalno otkazuje snimanje nastavaka serija u kojima uživate

Netfliks se prošlog mjeseca našao na udaru kritika zbog otkazivanja pet serija odjednom, uključujući i jednu od onih koje su gledaoci posebno voljeli što mnogima nije bilo jasno.

Netfliks logo
FOTO: NETFLIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Međutim, Forbes pojašnjava metriku koja je razlog ovakvoj odluci.

Samo sedam dana nakon završetka štrajkova u Holivudu koji su pauzirali sve holivudske produkcije, strimign platforma odustala je od nastavka snimanja serija “Agent Elvisa”, “Captain Fall”, “Glamorous”, “Farzar”, kao i popularne “Shadow and Bone”.

Upravo su obožavatelji “Shadow and Bone”, koja je adaptirana po romanima “Grishaverse” Leigh Bardugo, bili razočarani otkazivanjem, te su na društvenim mrežama propitivali motive striming platforme.

– Zašto praviti serije ako ih jednostavno nećete završiti? – pitali su na Tviteru.

Pročitajte još

Netfliks ima priličan rekord u otkazivanju naizgled popularnih serija dok obnavlja druge, manje gledane serije, a gledaoci ne shvataju zašto.

Prema Forbesu, postoji jedan ključni razlog, metrika koja se zove “stopa završetka”, koja mjeri koliko je gledalaca zapravo pogledalo seriju do kraja.

Dok vam ukupan broj časova gledanja serije može dati predstavu o tome koliko je dugo publika provela gledajući seriju, stopa završetka može sugerisati da li će se ti brojevi pretvoriti u snažnu bazu gledalaca za buduće sezone.

Smatraju da magični prag koji Netfliks serija mora preći da bi dobila novu sezonu dostiže 50 odsto po stopi završetka, s tim da neke cijenjene serije imaju mnogo niže brojke i kao rezultat toga odustaje se od njihovih nastavaka, prenosi Klix.

Striming servis ne želi bacati novac na nove sezone serija ako se većina publike nije uspjela zadržati ni do kraja tekuće.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije