Hronika

(FOTO) SRPSKAINFO SAZNAJE Da je sistem ISPUNIO OBEĆANO, tragedija se mogla izbjeći: Istraga STRAVIČNE NESREĆE u Banjaluci u toku, tužilaštvu još NIJE DOSTAVLJEN IZVJEŠTAJ POLICIJE

Istraga stravične saobraćajne nesreće u kojoj je 22. aprila ove godine na Rebrovačkom mostu u Banjaluci poginula Milana Koprena je u toku, a tužilaštvu još nije dostavljen izvještaj Policijske uprave Banjaluka, potvrđeno je portalu Srpskainfo.

(FOTO) SRPSKAINFO SAZNAJE Da je sistem ISPUNIO OBEĆANO, tragedija se mogla izbjeći: Istraga STRAVIČNE NESREĆE u Banjaluci u toku, tužilaštvu još NIJE DOSTAVLJEN IZVJEŠTAJ POLICIJE
FOTO: SIGURNOSNE KAMERE/SCREENSHOT

Upravo je izvještaj koji dostavlja policija od ogromne važnosti za dalji tok istrage.

– U vezi sa vašim obraćanjem obavještavamo vas da smo izvršili provjere u službenim evidencijama Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka i utvrdili da nismo zaprimili izvještaj od strane PU Banja Luka, a u vezi sa pomenutom saobraćajnom nezgodom– navodi se u odgovoru tužilaštva.

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Srpskainfo saznaje da je Grad Banjaluka još u maju 2022. godine obećao da će na kritičnoj lokaciji biti postavljen stacionarni radar, o čemu svjedoče i materijalni dokazi.

Naime, nakon saobraćajne nesreće na dionici smrti kod Rebrovačkog mosta u kojoj je 29. marta 2022. godine poginuo slovenački konzul Marjan Ristič, odbornik Narodnog pokreta “Banjaluka zove” Saša Lazić postavio je konkretno poslaničko pitanje.

Saša Lazić odbornik u Skupštini grada
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

– Usljed čestih saobraćajnih nesreća na dionici kod Rebrovačkog mosta, što onih prijavljenih, što onih neprijavljenih, a posebno nakon te tragične nesreće u kojoj je poginuo slovenački konzul, još u maju 2022. postavio sam odborničko pitanje sa ciljem konačnog postavljanja stacionarnog radara. Odgovor je glasio da će radar biti postavljen- podsjetio je Lazić.

Pročitajte još

Međutim, obećano nije ispunjeno ni dvije godine poslije, a na kritičnoj dionici dogodila se nova stravična nesreća u kojoj je 22. aprila ove godine život izgubila Milana Koprena, kada je automobilom “pežo” udario Stefan Srdić (20) iz Laktaša.

Ristič i Koprena su se u trenutku nesreće kretali trotoarom.

Lazić je ujedno upitao koliko još tragičnih nesreća je potrebno da se dogodi kako bi sistem odreagovao.

– Danas imamo pet puta više automobila, a saobraćajna kultura je dotakla dno, jer su vozači neodgovorni i najblaže rečeno bezobrazni. Ovo je ogroman problem koji nam prijeti u budućnosti, a posebno našoj djeci- zaključio je Lazić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu