Društvo

(FOTO) Šumari skuvali najbolji lovački kotlić: Festival "Zdravofest" u Gradiški okupio više od 130 učesnika i brojne goste

Šesnaesti Festival turizma, privrede, gastronomije i kulturne baštine "Zdravofest 2024" okupio je danas u gradskom parku u Gradišci više od 130 učesnika i brojne posjetioce.

(FOTO) Šumari skuvali najbolji lovački kotlić: Festival "Zdravofest" u Gradiški okupio više od 130 učesnika i brojne goste
FOTO: SRNA

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić ocijenio je da su ovakve manifestacije veoma važne za razvoj turizma, dodajući da će Vlada Srpske i dalje podržavati projekte koji imaju za cilj razvoj turističke ponude Gradiške i proširenje smještajnih kapaciteta.

Šulić je istakao da Gradiška, kao grad sa jednim od najfrekventnijih graničnih prelaza, smješten na rijeci Savi, između planine Kozare i parka prirode Bardača, nudi različite turističke sadržaje koje treba i dalje razvijati.

Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić je, otvarajući manifestaciju, istakao da je “Zdravofest” postao prepoznatljiv turistički brend grada i događaj koji, uz sve više učesnika i posjetilaca, promoviše gastronomiju, kulturu i tradiciju Lijevča polja i Potkozarja.

FOTO: SRNA
FOTO: SRNA
FOTO: SRNA
FOTO: SRNA

Adžić je poručio da samo narodi koji čuvaju svoju tradiciju imaju i budućnost, te da to treba prenositi na mlade.

Pročitajte još

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Gradiška Danka Mirjanić rekla je da “Zdravofest” svake godine okuplja sve više učesnika u takmičarskom i izlagačkom dijelu, te da su ove godini sadržaj upotpunile i različite radionice za djecu.

Ove godine, među 45 takmičarskih ekipa, po ocjeni žirija najbolji lovački kotlić napravila je ekipa Šumskog gazdinstva Gradiška, dok je prvo mjesto u kategoriji ribljeg kotlića pripalo ekipi “Svi samo mi dio vas”.

Na više od 50 štandova izložena su tradicionalna jela i proizvodi domaćih privrednika i poljoprivrednih gazdinstava, a za najuređeniji proglašen je štand Udruženja žena “Majka” iz Rogolja.

Manifestaciju “Zdravofest 2024” je, u okviru programa obilježavanja Dana grada Gradiška – 24. aprila, organizovala gradiška Turistička organizacija uz podršku Gradske uprave.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu