Svijet

(FOTO) Tijelo influenserke unakaženo sa 56 UBODA NOŽEM: Djevojka (24) namamila blogerku (23) i ubila je, pomogao joj mladić (25) sa Kosova

U Njemačkoj u januaru počinje suđenje za brutalno ubistvo djevojke, za koje su optuženi žena porijeklom iz Iraka i Albanac sa Kosova.

(FOTO) Tijelo influenserke unakaženo sa 56 UBODA NOŽEM: Djevojka (24) namamila blogerku (23) i ubila je, pomogao joj mladić (25) sa Kosova
FOTO: TIKTOK/SCREENSHOT

Iračanka Šahraban KB (24) i Albanac sa Kosova Šećir K. (25) optuženi su za brutalno ubistvo mlade Hadidže O. (23).

Ona je kontaktirala “bjuti” blogerku na Instagramu koja liči na nju i ponudila joj besplatan tretman u salonu, da bi je zatim ubila sa saučesnikom.

Prvobitno se mislilo da je Šahraban žrtva ubistva kada je krvlju natopljeno tijelo mlade žene pronađeno prošlog avgusta u parkiranom “mercedesu” u Ingolštatu, u južnoj Njemačkoj.

Nekoliko članova njene porodice čak je identifikovalo njeno tijelo, ali je izvještaj o obdukciji sljedećeg dana pokrenuo pitanje njenog identiteta zbog tetovaža koje nije bilo moguće identifikovati.

Žrtva je kasnije imenovana kao Hadidža O., 23-godišnja “bjuti” blogerka alžirskog porijekla iz Hajlbrona u susjednoj državi Baden-Virtemberg.

Dvije žene su izgledale zapanjujuće slično, obje imaju dugu crnu kosu, sličan ten i jaku šminku, što je dovelo do toga da je slučaj nazvan “ubistvo dvojnika”.

Pomagač sa Kosova

Državni tužioci u Ingolštatu naveli su u optužnici da je Šahraban KB optužena da je ponudila muškarcu 10.000 evra da ubije brata svog muža.

Navodno mu je platila avans od 5.000 evra, ali je on uzeo novac ne postupivši po njenim zahtjevima da izvrši ubistvo. Ona je priznala krivicu.

Takođe, će se suditi 24-godišnjem mladiću sa tzv. Kosova, po imenu Šećir K., koji je pomagao u ubistvu.

On se tereti i za podstrekavanje na ubistvo, pošto je jednom zatvoreniku kojeg je sreo u zatvoru nakon hapšenja predao spisak imena potencijalnih svjedoka u zatvoru i pokušao da ga nagovori da ih ubije, uvjeravajući ga da će platiti ako to uradi.

Šahraban KB i Šećiru K. će se suditi za ubistvo i pokušaj podstrekavanja na ubistvo, a oboje su negirali ove optužbe.

Tražila žene koje liče na nju

Vjeruje se da je njen motiv bila želja da pobjegne od porodičnog sukoba. Prema riječima državnog tužioca, ona je pisala većem broju žena, putem njihovih Instagram naloga, birajući one koje joj liče.

Pročitajte još

Ona je 9. avgusta 2022. godine ponudila Hadidži O. priliku da učestvuje u muzičkom spotu, navodno sa reperom Luneom. Hadidža je kontaktirala repera Lunea, koji ju je upozorio da je poziv lažan.

Dva dana kasnije, Hadidža je primila novi zahtjev od Šahraban KB, koja joj je ponudila besplatan tretman u njenom kozmetičkom studiju, za reklamu na Instagramu. Njih dvije su se dogovorile da se sastanu 16. avgusta u Epingenu.

Šahraban KB i Šećir K. su je pokupili iz njene kuće u crnom “mercedesu”, a tokom putovanja zaustavili su se u šumi. Nakon što su je nagovorili da izađe iz auta, udarili su je po potiljku i ubili sa 56 uboda noža.

Tijelo unakaženo

Kako se navodi u optužnici, tijelo žrtve je bilo potpuno unakaženo, a oružje ubistva još nije pronađeno.

Optuženi su zatim parkirali automobil u ulici blizu kuće Šahraban KB, kod obale rijeke Dunav, gdje su njeni roditelji iste večeri otkrili ženu za koju su prvobitno mislili da je njihova kćerka.

Više od 190 osoba su potencijalni svjedoci u ovom slučaju, a glavni dio dokaza čine DNK tragovi i telefonski razgovori, koji su i doveli do optužbi.

Par se suočava sa doživotnim zatvorskom kaznom ako budu osuđeni.

Datum suđenja tek treba da bude određen, prenosi Blic.

Uhapšeni će se na sudu u Njemačkoj pojaviti 16. januara.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu