Banjaluka

(FOTO) "To će biti park sa vještačkim jezerom, koje će biti najveće u ovoj državi" Stanivuković obišao radove na izgradnji 5 parkova u Banjaluci

Gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima obišao je radove na izgradnji 5 parkova, zahvaljujući kojima će Banjaluka dobiti jedan potpuno novi izgled i pečat.

(FOTO) "To će biti park sa vještačkim jezerom, koje će biti najveće u ovoj državi" Stanivuković obišao radove na izgradnji 5 parkova u Banjaluci
FOTO: A. ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Stanivuković je naglasio da u Banjaluci niko decenijama nije gradio parkove, te je to jedna nova praksa koju je uvela ova gradska administracija, a koja će našu krajišku ljepoticu učiniti još ljepšom nego prije.

FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA
FOTO: GRAD BANJALUKA

– Prvo smo obišli radove na onom najvećem parku, kod tržnog centra „Delta planta“, koji se prostire na čak 180 hiljada metara kvadratnih površine, što je zaista impozantno. To će biti park sa vještačkim jezerom, koje će biti najveće u ovoj državi, te će imati i sve potrebne prateće sadržaje, od dječijih igrališta, teretana na otvorenom, prostora za rekreaciju, trčanje, uživanje, velike kocerte i jednostavno biće to jedna prelijepa zelena oaza, ne samo u gradu na Vrbasu nego u cijeloj Republici Srpskoj, ali i šire – izjavio je gradonačelnik Stanivuković, koji je poručio i to kako bi radovi na izgradnji trebali da budu okončani kroz dva mjeseca.

Poručio je i to kako je izuzetno ponosan na ovaj projekat, za koji kaže kako je važan ali i izazovan.

– Više od pola vijeka nije postojala praksa da se u Banjaluci, ali i šire, grade parkovi. Mi tu praksu mjenjamo i smatram da činmo pravu stvar – rekao je on.

Nakon obilaska radova na izgradnji parka kod „Delta planeta“, gradonačelnik je obišao i park koji se gradi u neposrednoj blizini tvrđave Kastel, a koji će biti posvećen Tvrtku I Kotromaniću.

U najvećoj kružnoj raskrsnici niče prelijepi park sa spomenikom posvećenom Tvrtku I Kotromaniću koji će krasiti predivne fontane i bogato zelenilo. Već sredinom jula naši građani i turisti moći će uživati u ovom prelijepom kutku za odmor i uživanje – istakao je Stanivuković.

Poručio je i to kako će grad uskoro da bude bogatiji za još dva parka – Knjige i Oslobođenja.

– U narednim sedmicama završićemo i izgradnju Parka „Knjige“ koji će uz “Kuću Milanovića”, prvi kulturni centar izgrađen od vremena bana Tise Milosavljevića, ovom dijelu našeg grada dati jedne potpuno nove obrise. Park „Oslobođenja“ posvećen Banjalučkom veleizdajničkom procesu biće izgrađen umjesto nebodera od 14 spratova. Pored spomenika u obliku svijeće imaće i amfiteatar kao i kino na otvorenom – dodao je gradonačelnik.

Pročitajte još

Podsjetio je Stanivuković i da će na tzv. „Kupusištu“ biti izgrađen „Ćirilični park“, a ne zgrade, kako su pojedinci ranije naglašavali.

Završili smo izradu preko 20 slova koji će „Ćiriličnom parku“, kod tzv. “Kupusišta”, dati novi sjaj – zaključio je gradonačelnik, Draško Stanivuković.

Gradonačelnik Draško Stanivuković dodao je i to kako svaki park priča svoju priču, a u razvoju Banjaluke otvoriće jedno novo poglavlje.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu