Banjaluka

(FOTO) Ulice dobile natpise, KUĆE JOŠ BEZ BROJEVA: Najduža ulica u Ramićima u startu PROMIJENILA IME, trebala da se zove po jednom političaru

Prošlo je 11 mjeseci kako je 30 ulica u banjalučkim naseljima, Ramićima i Dragočaju, dobilo imena, što bi trebalo da olakša život mještanima i, prije svega, poštarima.

ulice u Dragočaju
FOTO: SRPSKAINFO/RINGIER KOMBO

U proteklih mjesec dana, međutim, postavljene su i table, ali kuće još nisu numerisane.

Pokušali smo da saznamo kada će i taj posao biti odrađen, ali ni nakon više od 30 dana nismo dobili odgovor iz Gradske uprave Banjaluka.

ulica u Dragočaju
FOTO: SRPSKAINFO/RINGIER
nazivi ulica u Ramićima
FOTO: SRPSKAINFO/RINGIER
ulica u Dragočaju
FOTO: SRPSKAINFO/RINGIER
ulica u Dragočaju
FOTO: SRPSKAINFO/RINGIER

Podsjećamo da uvjerenje o svom kućnom broju mještani mogu dobiti podnošenjem zahtjeva za izdavanje uvjerenja Odjeljenju za komunalne poslove. Zahtjev se predaje u kancelariju broj 16, na šalter 1 ili 2, uz kopiju Posjedovnog lista ili Lista nepokretnosti. Izdavanje navedenog uvjerenja ne podliježe naplati takse.

Pročitajte još

Zanimljivo je da su gradski odbornici prvobitno odlučili da najduža ulica u Ramićima nosi ime Živka Radišića, koji je u doba SFRJ bio predsjednik opštine Banjaluka, ministar odbrane Socijalističke Republike BiH, savezni funkcioner visokog ranga i generalni direktor banjalučkog giganta “Čajavec”, a poslije rata član Predsjedništva BiH.

Svakako da ovo rješenje nije bilo prikladno, pa je naknadno ta ulica preimenovana u Ulicu Đorđa Mihailovića, po čuvaru srpskog vojničkog groblja „Zejtinlik“ u Solunu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu