Društvo

(FOTO) Uzorci poslati na ispitivanje: Stanari sumnjaju da je gradska voda zatrovana fekalijama, evo koga je i zašto inspekcija kaznila

Nakon što su stanari zgrade "Supereta" u bijeljinskoj Ulici kneginje Milice izjavili da piju vodu iz cisterne zbog sumnje da je gradska voda zatrovana fekalijama, na teren su izlazili inspektori, te napisali kaznu od 4.000 KM, a vodu poslali na analizu.

zgrada u Bijeljini
FOTO: INFOBIJELJINA

Podsjetimo, stanari su naveli da je sporan bunar koji upotrebljava vlasnik ugostiteljskog objekta, a koji se nalazi u prizemlju zgrade iz kojeg se, kako tvrde, voda pomiješala sa gradskom vodom.

Iz Gradske uprave grada Bijeljina kažu da su, po prijavi AD “Vodovod i kanalizacija”, prema kojoj je došlo do problema u vodosnabdjevanju ZEV- “Supereta” u Ulici kneginje Milice 2-6, na teren izašli nadležni inspektori gradske inspekcije (vodni i inspektor za hranu).

zgrada u Bijeljini
FOTO: INFOBIJELJINA
zgrada u Bijeljini
FOTO: INFOBIJELJINA

-Inspektor za hranu je izvršio vanrednu kontrolu u ‘NN Holding’, poslovna jedinica ‘Lounge Bar’ koji se nalazi u sastavu ZEV ‘Supereta’ , pri čemu su uzeti uzorci vode za piće (u prisustvu radnika AD ‘Vodovod i kanalizacija’ ) jer je postojala sumnja u ispravnost iste (kako se navodi u prijavi)” – kažu iz Gradske uprave grada Bijeljina. Kako daju, Rješenjem inspektora za hranu je zabranjena upotreba vode za piće, sve dok ne stignu rezultati analize od nadležnog instituta. 

Pročitajte još

-Vodni inspektor je takođe izvršio vanrednu kontrolu iz svoje nadležnosti, pri čemu je utvrdio da u prostorijama gore navedenog subjekta postoji sopstveni vodozahvat (bunar), na kome je ugrađen vodomjer i za koji nije obračunavao i plaćao posebne vodne naknade. Na osnovu toga imenovani subjekat je sankcionisan” – precizirali su iz Gradske uprave grada Bijeljina u izjavi za portal InfoBijeljina

Dodaju da je 24. novembra “NN Holding”, poslovna jedinica “Lounge Bar”, uklonio sopstvene vodozahvate (bunar) iz svog objekta u prisustvu gradskog vodnog inspektora.

-Izrečena je novčana kazna od strane gradskog vodnog inspektora u visini od 4.000 KM (3.000 KM za pravno lice i 1.000 KM za odgovorno lice u pravnom licu) za obračunavanje i plaćanje posebih vodnih naknada – rečeno je portalu InfoBijeljina u Gradskoj upravi grada Bijeljina. Gradski inspektor za hranu će, kako se u odgovoru dodaje, po dobijanju zvaničnih rezultata analize vode odlučiti o preduzimanju daljih mjera.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije