Politika

(FOTO) Vukanović isprozivao Šmita i Dodika "Lokalni izbori će proći u mafijaškoj atmosferi, baš kao što gledamo u seriji 'Narkos'"

Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović je iznio teške optužbe na račun Kristijana Šmita, kojeg institucije Republike Srpske ne priznaju za visokog predstavnika, i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika (SNSD), govoreći o tome zašto Šmit još nije nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona.

(FOTO) Vukanović isprozivao Šmita i Dodika "Lokalni izbori će proći u mafijaškoj atmosferi, baš kao što gledamo u seriji 'Narkos'"
FOTO: BOSNAINFO

Tvrdi da su entitetske vlasti u tajnosti, kako je izjavio, predale strancima prirodna bogatstva. Smatra da je to razlog zašto Kristijan Šmit nije nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona iako je nedavno najavio da će to učiniti.

Svi smo svjedoci da je Šmit 19. decembra rekao da ima jedan čovjek koji može donijeti odluku. Onda se taj čovjek po ko zna koji put nagodio s Dodikom i povukao pred njegovim ucjenama i prijetnjama – naglasio je Vukanović.

FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO
FOTO: BOSNAINFO

Među onima je koji su pri stavu da domaći političari kupuju vrijeme kako bi izostalo nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona. Konstatovao je da ne bi bilo dovoljno vremena da se predstojeći lokalni izbori provedu po novim propisima ako bi tehničke izmjene već danas bile nametnute.

– Lokalni izbori će proći u mafijaškoj atmosferi, baš kao što gledamo u seriji ‘Narkos’ – dodaje.

Pročitajte još

Napomenuo je da su i bivši šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Lars-Gunnar Wigemark i bivši visoki predstavnik Valentin Incko bili svjesni velikih nedostataka u izbornom procesu, ali da se od tada ništa nije promijenilo. Poručio je stranim zvaničnicima da su i oni odgovorni za postojeći politički sistem u Bosni i Hercegovini.

– Šta je to problem da EU donira (skenere i videonadzor za izborni proces)? Samo mafija je protiv toga. Moramo se boriti da odbranimo izbornu volju građana – rekao je.

Prema riječima Vukanovića koji predvodi listu “Za pravdu i red”, jedini spas su skeneri i videonadzor, ali se oni neće uvesti jer to odgovara korumpiranim političarima, piše Bosnainfo.

Naglasio je da neće podržati aktuelnog gradonačelnika Banjeluke Draška Stanivukovića (PDP) na predstojećim lokalnim izborima. Uvjerava je da je riječ o “prekrivenom kandidatu” SNSD, te mu je poručio da će se “lično založiti da razbije njegovu političku karijeru”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu