Hronika

(FOTO) Ženi UNAKAZILI STOPALO: Doktor i kozmetičar, sa Trgovačkom školom, NISU ODGOVARALI na pitanja tužioca

Doktor David Obućina i kozmetičar Željko Manić, zaposleni u Specijalističkoj ljekarskoj ordinaciji "Beomedikus Beograd" saslušani su juče u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu pod sumnjom da su kao doktor i kozmetičar, ženi koja je imala zadebljanje na stopalu, nanijeli teške tjelesne povrede.

doktor David Obućina
FOTO: INSTAGRAM / DRUSTVENE MREZE

Kako smo pisali, doktor David Obućina iskoristio je zakonsko pravo i branio se ćutanjem, dok je Željko Manić iznio odbranu nakon koje po savjetu izabranog branioca, nije želio da odgovara na pitanja tužioca.

FOTO: PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
FOTO: PRVO OSNOVNO JAVNO TUŽILAŠTVO U BEOGRADU / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Kako je Blicu potvrđeno, uhapšeni Željko Manić koji je u Beomedikusu bio zaposlen kao kozmetičar, završio je srednju Trgovačku školu!

Kako se navodi u saopštenju, u odnosu na oba osumnjičena stavljen je prijedlog za određivanje pritvora, jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati postupak uticajem na svjedoke, s obzirom da je osumnjičeni kao i osobite okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti krivično djelo, jer su krivično djelo izvršili u toku obavljanje svoje redovne djelatnosti.

Pročitajte još

Tužilaštvo će u daljem toku postupak ispitati svjedoke najprije oštećenu A. I. zatim doktorku M.K. koja je prva ukazala pomoć nakon predmetne intervencije kao i doktora Instituta sa Banjice koji je vršio hiruršku operaciju stopala sa transplantacijom kože te će preduzeti medicinsko vještačenje povreda i druge dokazne radnje, a zahtjev za inspekcijski nadzor je već podnesen nadležnoj inspekciji.

Podsjetimo, njima se stavlja na teret izvršenje krivičnog djela teška djela protiv zdravlja ljudi, koje djelo je izvršeno u odnosu na pacijenta A.I. prilikom rutinske intervencije uklanjanja zadebljanja kože spoljnjeg dijela stopala, pa je prilikom nestručne intervencije došlo do komplikacija usled kojih je oštećena zadobila teške tjelesne povrede – deformitet stopala koji je morao biti saniran hirurškom operacijom cijelog lijevog stopala oštećene sa transplantacijom kože.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu