Zabava

(FOTO) "Zna se šta sam" Finalistkinju “Zvezda Granda” napali jer NOSI DRES HRVATSKE

Ovogodišnja finalistkinja muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" Antonija Čerkez otputovala je u Njemačku na Evropsko prvenstvo u fudbalu.

Antonija Čerkez
FOTO: ANTONIETTECERKEZ, INSTAGRAM / SCREENSHOT

Antonija je na svom Instagram profilu objavila fotografije u dresu reprezentacije Hrvatske, zbog čega se našla na udaru pojedinih iz njene rodne Bosne i Hercegovine.

Ona je iz Širokog Brijega, ali je uvijek isticala da je hrvatskog porijekla. Na negativne komentare nije htjela da ćuti, pa je svima odbrusila na društvenim mrežama, prenosi Blic.

– Kako nikada ne komentarišete kada pjevam “Bosnom Behar”, “Je l’ Sarajevo gdje je nekada bilo” i mnoge druge? Ne razumijem čemu potreba čim objavim nešto, vezano za moju pripadnost, jer sam rođena kao Hrvatica, nosim i imam te papire, odmah lupati po tastaturi… Valjda imam pravo obući što god hoću, pri tome ne želeći nikoga uvrijediti da se razumijemo. Jednako sam objavljivala kada je i BiH ulazila u neka prvenstva, znam da nije imala tolike uspjehe u sportu, ali sam pružila podršku i bila uz istu. I uvijek bih. Sad je Hrvatska tu i ne vidim koga ja vrijđam s ovom fotografijom? – navela je ona i dodala:

Pročitajte još

– Daj da prestanemo biti bezobrazni jedni prema drugima. Daj da opet budemo ljudi, ne trebaju nam granice za to. Ne vrijeđam nikoga, volim sve, pjevam sve, poštujem sve…Za ovu i mnoge ovakve poruke koju sam dobila od naših Bosanaca i susjeda izvan granica – da svakako navijaju za Hrvatsku i ne vide problem u ovom dresu niti vide ikakve provokacije u ovome, ja skidam kapu! Uvijek je bilo dobrih ljudi kao i onih koji to nisu. Džaba sve!

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu