Hronika

(FOTO)"Nisu je mogli spasiti" Detalji požara u psihijatrijskoj bolnici u Modriči u kojoj je poginula starija pacijentkinja

Svi zaposleni, koji su se sinoć zatekli u bolnici pritekli su u pomoć, ugasili su požar i evakuisali pacijente, ali na žalost našu pacijentkinju Gordanu Petković (61) iz Srpca nisu uspjeli spasiti, svjedoči za Srpskainfo Siniša Nikić, direktor Specijalne bolnice za hroničnu psihijatriju u Modriči.

JZU Specijalna bolnica za hroničnu psihijatriju Modriča
FOTO: JZU SPECIJALNA BOLNICA ZA HRONIČNU PSIHIJATRIJU MODRIČA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Nikić priča da je požar izbio u 1 sat i 30 minuta u rehabilitacionom objekatu pod nazivom “Vrbas” u kome su bila smještena 23 pacijenta.

Požar su uočili dežurni radnici u smjeni i odmah obavijestili sve zaposlene, koji su se u tom trenutku nalazili u bolnici da priteknu u pomoć – kaže Nikić.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Počela je trka sa vremenom i borba sa vatrom. Jednog po jednog pacijenta su izvlačili i vodili na sigurno.

Brzom reakcijom naših radnika, posebno radnika obezbeđenja, te radnika iz tehničke službe, ložača centralnog grijanja izbjegnuta je veća tragedija. Uspjeli su da obuzdaju vatrenu stihiju i evakuišu pacijente. U tom trenutku su pristigli vatrogasci, koji su lokalizovali i ugasili požar – kaže Nikić.

Pacijenti su odmah smješteni u druge objekte bolnice, gdje je bilo slobodnih mjesta. Svi su detaljno pregledani i na sreću nije bilo povrijedjenih.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Specijalna bolnice za hroničnu psihijatriju Modriča
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Jedan radnik i jedan pacijent su upućeni Doboj na pregled, ali su ubrzo pušteni, jer nisu zadobili ozbiljne povrede – kaže Nikić.

Dodaje da je šteta na objektu velika, jer je kompletan sprat je devastiran. Ipak, zahvaljujući intervenciji radnika bolnice i vatrogasne jedinice iz Modriče krov i veći dio te bolničke zgrade su spaseni.

Ostaje nam žal za izgubljenim životom naše pacijentkinje, koju na žalost nisu mogli spasiti – navodi Nikić.

Pročitajte još

Uviđaj je završen i Nikić se nada da će uskoro biti ustanovljeno šta je uzrok požara.

Nezvanično, bolnička zgrada je planula zbog neugašene cigarete, koja je zapalila dušek, a potom se vatra proširila.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu