Politika

Funkcija sa koje smijenjen zbog političkih razloga: Ševarika ponovo imenovan za izvršnog direktora "Vodovoda"

Nadzorni odbor banjalučkog „Vodovoda“ imenovao je danas Čedu Ševariku za člana uprave preduzeća i to na poziciju izvršnog direktora za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu.

Funkcija sa koje smijenjen zbog političkih razloga: Ševarika ponovo imenovan za izvršnog direktora "Vodovoda"
FOTO: SPS

Riječ je o funkciji sa koje je Ševarika ranije smijenjen zbog političkih razloga.

Podsjetimo, Nadzorni odbor banjalučkog „Vodovoda“ smijenio je Ševariku 27.11.2020. sa mjesta  izvršnog direktora za ekonomski razvoj, strateško planiranje i analizu, a razlog smjene je, kako se spekulisalo, bio taj što je on jedan od osnivača SPS.

SNSD je, naime, okrivio SPS da su najodgovorniji zbog toga što je Igor Radojičić izgubio izbore od Draška Stanivukovića na proteklim lokalnim izborima, pa je smjena predstavljala osvetu zbog poraza na izborima.

U vrijeme dok su se lomila politička koplja oko Lokalnih izbora, Ševarika je zbog težeg zdravstvenog stanja uzrokovanog korona virusom bio na bolničkom liječenju na UKC. I pored činjenice da je u to vrijeme bio u bolnici, ekspresno je smjenjen.

Ševarika je, inače, dugogodišnji sportski i fudbalski radnik, predsjednik je fudbalskog kluba „Naprijed“ iz Obilićeva i po zanimanju ekonomista.

Prihvati notifikacije