Kultura

Gaj Riči ima novi projekat: Čuveni reditelj radi na seriji o najpoznatijem detektivu na svijetu

Engleski redatelj Gaj Riči režiraće seriju od osam epizoda o životu poznatog fiktivnog detektiva Šerloka Holmsa pod nazivom “Mladi Šerkok” .

Gaj Riči
FOTO: ETIENNE LAURENT/EPA

Glavnu ulogu dobio je Hiro Fajns Tifin, koji je sa Ričijem već sarađivao na filmu “The Ministry of Ungentlemanly Warfare”.

Ovo nije prvi put da Riči radi na projektu o Šerloku Holmsu. On je poznatog detektiva već prikazao u nekoliko filmovima u kojima su glavne uloge imali Robert Dauni, kao Šerlok Holms i Džud Lo kao Džon Votson.

Kako prenosi Movie Web, serija će se temeljiti na romanima Endrua Lejna koji su počeli da izlaze 2010. godine, a trenutno ih ima osam u serijalu.

Metju Parkhil će biti izvršni producent i voditelj projekta, koji će sarađivati sa Ričijem u adaptaciji.

Pročitajte još

Riči je otkrio da će ova verzija priče o Šerloku Holmsu biti onakva kakvu ljudi dosad nisu vidjeli.

– U ovom slučaju vidjećemo uzbudljivu novu verziju detektiva za kojeg svi misle da ga poznaju na način na koji ga prije nisu zamislili. Istražićemo ovaj zagonetni lik, saznati šta ga pokreće i naučiti kako postaje genije kojeg svi volimo – komentarisao je Riči za Dedlajn.

Iako lik Šerloka Holmsa u romanima ima 14 godina, u seriji će imati 19 godina. Kako prenosi Dedlajn, serijom će se predstaviti “nepoštovanje i akcijom nabijena priča o porijeklu voljenog detektiva Ser Artura Konanan Dojla”.

Trenutno nije poznato kada počinje snimanje serije ni kada je očekivana premijera, ali poznat je službeni sinopsis za seriju.

– U dobi od 19 godina, Šerlok Holms je osramoćen, sirov, nefiltriran i neformiran kada se nađe uhvaćen u misteriji ubistva na Univerzitetu Oksford koji prijeti njegovoj slobodi. Upuštajući se u svoj prvi slučaj sa nedostatkom discipline, Šerlok uspijeva da razotkrije zavjeru koja će zauvijek promijeniti njegov život – piše u sinopsisu, piše Index.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu