Politika

“GDJE ONI DEZINFIKUJU KAO DA NIJE NI BILO KORONE” Funkcioneri RS zahvalni Putinu i Ivancovu 

Željka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske se zahvalila Ruskoj Federaciji na pomoći zdravstvenom sektoru.

“GDJE ONI DEZINFIKUJU KAO DA NIJE NI BILO KORONE” Funkcioneri RS zahvalni Putinu i Ivancovu 
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je prvi let od tri planirana tokom dana. Posebno je važno što je pomoć stigla jako brzo nakon svega par dana nakon razgovora Dodika sa predstavnicima Rusije. Ovo je još jedna potvrda dobrih odnosa i izuzetno smo zahvalni na ovoj pomoći- rekla je Cvijanovićeva.

Pomoć koja stiže u tri aviona, a radi se o specijalnim instrumentima poput respiratora i medicinakih stručnjaka koji će biti raspoređeni u bolnicama širom Srpske.

Premijer Radovan Višković se zahvalio u ime Vlade RS.

Pročitajte još

– Ova pomoć je i više nego značajna za naše ljekare koji se više od mjesec dana bore junački sa pandemijom. Ruski ljekari će možda čak i ukazati na neke greške koje smo pravili pa ćemo ih ispraviti – istakao je Višković.Dodao je da je ovo pomoć Republici Srpskoj, jer se Srpska obratila za pomoć, a ne BiH.

– Nastojaćemo da sve naše centre, od Trebinja do Novog Grada uključimo u dezinfekciju. Krenućemo od UKC RS – rekao je Višković.

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, se takođe zahvalio Putinu i Ivancovu.

– Tamo gdje Rusi izvrše dezinfekciju, kažu da izgleda kao da nije ni bilo korone. Preporučujem Federaciji da od nadležnih institucija Ruske Federacije zatraže pomoć i ja ću evo lično obećavam nazvati neke ljude i podržati to – naveo je Dodik. Dodao je da su prioritet trenutno institucije Srpske.

– Ovdje su ruski vojnici i slušaju naređenje i sada idemo da napravimo plan rada – zaključio je Dodik.

Srpskainfo nezvanično saznaje da kao pomoć tokom dana stiže pet specijalizovanih vozila, 15 medicinskih stručnjaka i oprema za dezinfekciju.