Svijet

GEJTS PONOVO DIŽE BURU "Do kraja života čovječanstvo pod epidemiološkim mjerama?"

Kontroverzni američki milijarder i tehnološki tajkun Bil Gejts smatra da se čovječanstvo neće osloboditi virusa korona i vratiti u normalan život sve dok taj virus ne bude potpuno uništen.

GEJTS PONOVO DIŽE BURU "Do kraja života čovječanstvo pod epidemiološkim mjerama?"
FOTO: TAGESSCHAU/YOUTUBE

Jedini način da se u potpunosti vratimo u normalu jeste da imamo super efikasnu vakcinu koju će uzimati mnogo ljudi, te da bolest globalno eliminišemo – naveo je Gejts za televizijsku mrežu NBC.

Prema Gejtsovom mišljenju, Amerikanci i većina svjetskog stanovništva trebali bi godinama ili čak do kraja života da žive pod epidemiološkim mjerama, poput socijalnog distanciranja.

Gejts očekuje da će prva generacija vakcina protiv virusa korona biti odobrena po hitnom postupku do početka naredne godine.

On se ponovo usprotivio politici Donalda Trampa u vezi sa virusom korona, ali je priznao da je eksperimentalna terapija kojom je američki predsjednik tretiran pokazala do sada najbolje rezultate u liječenju kovida 19.

Gejts se nedavno žalio da ga mnogi krive za pojavu virusa korona, te da su društvene mreže pune teorija o vještačkom porijeklu ovog virusa.