Gradovi

GEST ZA PRIMJER Opština Prnjavor nagradila 11 najboljih studenata

Jedanaest prnjavorskih studenata sa javnih fakulteta koji su prošle akademnske godine imali prosjek ocjena veći od 9,5 nagrađeni su novčano za svoj uspijeh od strane opštinske vlasti.

GEST ZA PRIMJER Opština Prnjavor nagradila 11 najboljih studenata
FOTO: DARKO TOMAŠ-NAČELNIK OPŠTINE PRNJAVOR/FACEBOOK/SCREENSHOT

Prvobitno je bilo predviđeno da najbolji prnjavorski studenti, mahom na falkutetima u Srpskoj i Srbiji, budu nagrađeni zajedničkim putovanjem u Milano, ali su im uručeni novčani iznos u vrijednosti te nagrade, usljed pandemije korone virusa.

Opština Prnjavor prva je i jedina u Republici Srpskoj koja je uvela praksu da posebno nagrađuje studnete koji imaju prosjek ocjena 9,5 i veći od toga.

– Cilj nam je da nagradimo najbolje studnete i da pokažemo da se predan rad isplati. Nisu mogli da otputuju, ali to nas nije spriječilo da pokažemo da cijenimo njihov trud. Umjesto putovanja u Milano, odnosno Italiju, isplatili smo im po 700 maraka. Vjerujem da će se naši naljbolji studenti, nakon okončanja školovanja, vratiti u Prnjavor i ovdje pokazati stečeno znanje – istakao je Darko Tomaš, načelnik opštine Prnjavor.

Данас смо уприличили пријем за 11 студената који су прошле године конкурисали за студентску награду и добили наградно…

Posted by Дарко Томаш – начелник општине Прњавор on Monday, August 24, 2020

Jedna od nagrađenih koja zna samo za devetke i desetke je i Slađana Savković, inače, jedna od najuspešnijih studentkinja na Elektrotehničkom fakultetu u Novom Sadu, pišu Novosti.

– Ova nagrada mi je motivacija za još veći trud i zalaganje. Zahvalna sam opštinskoj vlasti na ovom podstreku i nagradi – rekla je Savkovićeva.

Prihvati notifikacije