Politika

Glasalo samo 13 SRBA: Na izbore na sjeveru Kosova izašlo 3,47 odsto birača

Na izbore u četiri opštine na sjeveru Kosova danas je izašlo 1.566 Albanaca i 13 osoba srpske nacionalnosti, izjavio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

kosovo zastava
FOTO: STRINGER/EPA

Aljbin Kurti i svi oni koji su mjesecima pozivali na izbore sa namjerom da okupiraju sjever doživjeli su fijasko, a pravi pobjednik je srpski narod koji je u potpunosti bojkotovao ove izbore. To je poraz i onog dijela međunarodne zajednice koji je podržao Kurtija u organizovanju glasanja, rekao je Petković na konferenciji u Beogradu.

On je istakao da su pokušavali svim sredstvima da natjeraju srpski narod da izađe na izbore koji su bili antidemokratski, održani u kontejnerima, i koje je čuvala Kosovska policija sa dugim cijevima, te da tim izbornim procesom okupiraju cijeli sjever Kosova.

Pročitajte još

– Izlaznost je bila svega 3,47 odsto – naglasio je Petković.

Petković je precizirao da su na sjeveru Kosovske Mitrovice glasale dvije osobe srpske nacionalnosti, u Leposaviću sedam, u Zvečanu četiri, a nijedna u Zubinom Potoku.

On je ukazao da je ukupan broj upisanih birača 45.095, za 1.000 više nego na prethodnim izborima i naveo da je na ovim izborima glasalo 449 Albanaca manje nego na prethodnim.

Petković je rekao da to pokazuje da su i oni bojkotovali ove izbore.

– Bez srpskog naroda, bez Beograda, nemoguća je normalizacija svih odnosa, uz poštovanje svih prethodnih dogovora – rekao je Petković.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu