Hronika

"GLAVA MU BILA SMRSKANA" Motiv svirepog ubistva Amerikanca se još utvrđuje

Pripadnici beogradske kriminalističke policije uhapsili su u utorak troje Beograđana, osumnjičenih da su u noći između 3. i 4. maja, na Zvezdari, u domu Đ. V. u Ulici Veljka Dugoševića, nasmrt pretukli američkog državljanina Gavina Glima (54).

"GLAVA MU BILA SMRSKANA" Motiv svirepog ubistva Amerikanca se još utvrđuje
FOTO: MILAN ILIC/RAS SRBIJA

Zločinu je prethodilo višesatno konzumiranje alkohola, svađa i tuča. Motiv ubistva se još utvrđuje.

Lisice su stavljene Đ. V. (57), R. B. (35) i M. J. (38), koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo teško ubistvo. Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku biće privedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu, pišu Novosti.

– Oko tri sata ujutru čuo sam neku buku, kao da se tuku, ali to se često u toj kući dešavalo – priča komšija Branislav Petrović.

Pročitajte još

– Da su ubili čovjeka čuo sam tek kada je došla policija. Oni su Amerikanca iz kuće iznijeli u dvorište. Krv se svuda razlivala, jedva sam uspio da je operem.

Prema priči Petrovića on nije poznavao Amerikanca, koji je ubijen. Kako kaže, u kuću Đ. V. često su “svraćali nepoznati ljudi”, najčešće zbog alkohola. Kobne noći o zločinu koji se dogodio policiju je obavijestila žena, koja je sada, sa dvojicom muškaraca, takođe, uhapšena.

– U sobi, gdje je zatečeno tijelo ubijenog, namještaj je bio razbacan, a bilo je i srče – navodi izvor.

– Njemu je glava bila smrskana od udaraca. Ne samo što su ga ubili, već su mu iz džepa izvukli oko dve i po hiljada dinara. Nije baš najjasnije iz kog razloga su ga pretukli nasmrt i to se tek utvrđuje.

Kako se saznaje, Amerikanac je stigao u Srbiju krajem prošle godine. Na Bulbulderu je živio sa djevojkom, srpskom državljankom. Policija sada utvrđuje kako su mu se kobne noći ukrstili putevi sa Đ. V. u čijoj kući je završio. Prema nezvaničnim saznanjima, oni su se poznavali iz kraja i znali su često da popiju po pivo. Šta se dogodilo kobne noći, tek će biti rasvijetljeno.

Prihvati notifikacije