Hronika

GLAVOM UDARIO SLUŽBENIKA U Centru za socijalni rad PUKOM SREĆOM izbjegnuta tragedija

Centar za socijalni rad Banjaluka saopštio je danas detalje napada koji se jutros dogodio u službenim prostorijama ove ustanove i istakao da je pukom srećom izbjegnuta tragedija. U CSR su se ujedno osvrnuli na teške uslove u kojima rade zaposleni koji su svakodnevno izloženi životnoj opasnosti.

GLAVOM UDARIO SLUŽBENIKA U Centru za socijalni rad PUKOM SREĆOM izbjegnuta tragedija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Jutros je jedan od klijenata JU “Centar za socijalni rad” Banjaluka fizički napao stručne radnice koje su profesionalno vršile svoju dužnost. Puka je sreća što su se dvojica kolega našli tu i savladali napadača bez posljedica, te ga zadržali na zemlji do dolaska policije. Prije nekoliko mjeseci, socijalna radnica iz “Centra za socijalnu skrb” Osijek stradala je od ruke klijenta kojem je godinama pomagala. Prethodnih godina svedoci smo nasilja nad stručnim radnicima u svim zemljama okruženja. Nažalost, pokazalo se da su nam potrebne drugačije prakse kako bi se zaštitili životi i stručnih radnika i korisnika usluga centara za socijalni rad. Stručnim radnicima je neophodno dati status službenih lica, a u svaki centar uvesti oružano obezbeđenje i detektore metala. Dok se sistemski ne riješi ovaj problem, počinioci nasilja nad stručnim radnicima će se izvlačiti sa prekršajnom prijavom, kao što će to biti sa gospodinom koji je danas napao stručne radnike, a samo iz razloga jer su ga kolege spriječile da ubije nekoga! Ovo je ozbiljan problem jer su životi u pitanju i mora se hitno reagovati – naveli su iz CSR Banjaluka.

Jutros je jedan od klijenata JU "Centar za socijalni rad" Banja Luka fizički napao stručne radnice koje su profesionalno…

Posted by JU Centar za socijalni rad Banja Luka on Wednesday, November 13, 2019

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da im je u jutarnjim časovima prijavljeno da je radnik CSR O.B. napadnut od strane Đ.D.

– Osumnjičeni je prilikom boravka u prostorijama Centra za socijalni rad Banjaluka narušio javni red i mir, verbalno vrijeđajući prisutne radnike Centra nakon čega je glavom udario radnika O.B. u glavu i nanio mu povrede – saopšteno je iz PU Banjaluka.

Pročitajte još

Dodaju kako je policija uhapsila osumnjičenog, dok je povrijeđeni radnik CSR upućen u Službu hitne pomoći.

– O događaju je obaviješten dežurni tužilac OJT Banjaluka koji je naložio da se protiv osumnjičenog u redovnoj proceduri dostavi izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela tjelesna povreda i ugrožavanje sigurnosti – saopšteno je iz PU Banjaluka.