Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GLUMAC VRIJEDNO RADI U ŠTALI Strugar brine o 13 konja na salašu (FOTO)

Zabava
Autor:

Foto: M. Mitrović/RAS Srbija

Glumac je na salašu i trenutno vodi računa o 13 konja, a mi smo ga zatekli kako punom parom i sa osmehom na licu radi u štali. Glumac ponosno ističe da se ne libi da se lati posla, ali i da je konačno uspeo da ostvari dugogodišnju želju.

Glumac Petar Strugar ne krije da su konji njegova velika ljubav, a godinama unazad ih je držao po pansionima i maštao da otvori svoj konjički klub.

Pronašao je salaš nedaleko od Beograda okružen prirodom i daleko od gradske vreve, latio se posla i počeo da ostvaruje san.

– Trenutno u štali imamo 13 konja, 4 su kod nas u pansionu, znači u gostima su nam. Ostali su naši, za školu jahanja i za sport. Mislim da će broj konja rasti. Moj prijatelj Bojan i ja sarađujemo već neko vrijeme, radimo sa mojim konjima koje sam isto ovako držao na pansionu, na par mesta u Beogradu. Onda smo došli na ideju zašto ne bismo napravili svoj klub. Volimo to, time se ionako bavimo po cijeli dan, svakog dana i zašto ne bismo napravili neku našu priču. Imamo školu jahanja, terensko jahanje, mogućnost bavljenja sportom.

Foto: M. Mitrović/RAS Srbija

Naravno, bavićemo se i snimanjem filmova, eventualno iznajmljivanjem konja za snimanje – priča glumac i dodaje:

– Dobra stvar je ta što je ovdje već postojala infrastruktura, sve je bilo napravljeno jer je već bio konjski klub koji smo mi sada uzeli pod rentu. Nismo morali da pravimo štalu i sve ostalo, popravili smo šta je trebalo. Ima još stvari na kojima treba da se radi – otkriva Petar dok je svu pažnju usmerio ka bijelom konju.

Kako tvrdi, ne odvaja nijednu od životinja o kojima brine, ali Kili mu je prirastao za srce.

– Svi konji su mi omiljeni, ali Kilija sama uzeo za sebe za takmičenja. On je baš sportaš što bi rekli. Oko konja sam radim sve, trenutno mi i Nina pomaže, ali oko svog konja volim sve da uradim. Da namjestim sedlo, pošto znam kako meni odgovara i trebao bi svaki jahač svoju opremu da postavi na konja.

Foto: M. Mitrović/RAS Srbija

Strugar ističe da mu ništa nije teško kada su konji u pitanju.

– Kad nemam drugih obaveza, ovdje sam svaki dan po cijeli dan manje-više. Em što mi je uživanje, em što volim da sam tu – priča Petar koji otkriva da dok je sa životinjama razmišlja i o novim ulogama.

– Uglavnom to učenje tekstova ne mogu baš u gužvi da radim, ali razmišljam dosta o ulogama kada ih pripremam, dok sam na konju. Idemo na teren, relaksiramo se i šetamo. Konkretno, za pripremu i učenje moram kući da se osamim, prenosi Blic.

Petar je zatim Kilija izveo pod vedro nebo i zajahao, a životinja je slušala svaku njegovu komandu. Kroz osmijeh na licu glumac je poručio da su mu se snovi ispunili:

– San iz djetinjstva sam počeo da ostvarujem još prije 10 godina kada sam počeo da jašem, to mi je bila želja. Onda se rodila i želja da napravim neki svoj klub, tako da evo ostvaruju se snovi i to je dobra stvar!

Petar kaže da je kolege već ugostio u klubu.

– Svi su dolazili, Đorđe Popović, Hristina Popović sa kćerkicom, Nenad Heraković. Oduševljeni su, vole da dođu, znaju koliko ja volim sve ovo. Družimo se tu, malo jašemo i klopamo u restoranu – kaže glumac.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO