Zabava

GLUMCU OSAM GODINA ROBIJE Jefremov bio toliko pijan da je jedva izašao iz svog smrskanog automobila (VIDEO)

Mihail Jefremov, jedan od najvećih i najpoznatijih ruskih glumaca, osuđen je na osam godina zatvora zbog saobraćajne nesreće koju je prouzrokovao u alkoholisanom stanju.

GLUMCU OSAM GODINA ROBIJE Jefremov bio toliko pijan da je jedva izašao iz svog smrskanog automobila (VIDEO)
FOTO: RT НА РУССКОМ/TVITER/SCREENSHOT

Strašan sudar dogodio se 8. juna kada je Jefremov sa svojim autom prešao u suprotan smjer i frontalno se zabio u dostavno vozilo. Glumcu nakon sudara nije bilo ništa, ali nažalost, te sreće nije bio vozač drugog vozila koji je poginuo na mjestu događaja.

Jefremov je bio toliko pijan da je jedva izašao iz svog smrskanog automobila. “

Rusia danas je tada objavila snimak odmah poslije nesreće kada je neko upitao glumca je li pijan.

-Da…. – jedva je procijedio.

Na početku suđenja Jefremov je rekao da nije kriv, ali je s vremenom promijenio iskaz. Kazna za ovo krivično djelo u Rusiji je 11 godina, ali sudija Abramova mu se ipak odlučila malo smilovati, te ga je poslala u zatvor na osam godina , prenosi Jutarnji.

Jefremovu svakako u prilog nije išla činjenica da je čak triput mijenjao iskaz, a u jednom trenutku njegovi advokati su doveli svjedoka koji je tvrdio da je glumac sjedio na mjestu suvozača.

Mihail Jefremov je inače velika faca u Rusiji, glumac koji je zaradio toliko nagrada da ih više nema gdje držati, a dobio je i razna državna priznanja. Međutim, navodi se da posljednjih godina ne snima previše i poznatiji je po kritikama ruske vlasti, ali i skandaloznom privatnom životu.