Zabava

Glumica Tanja Bošković otkrila detalj sa probe koji se PREPRIČAVA GODINAMA

Duhovite opaske, dvije glumice su pred ogledalom razmijenile na probi predstave “Ljubavno pismo”, a tu epizodu zabilježio je u svojoj “Automonografiji” scenograf predstave Mića Tabački.

Glumica Tanja Bošković otkrila detalj sa probe koji se PREPRIČAVA GODINAMA
FOTO: INSTAGRAM/TANJABOŠKOVIĆ/NEDAARNERIĆ

Na jednoj od prvih proba predstave “Ljubavno pismo” Koste Trifkovića, u režiji profesora Miroslava Belovića, koja se već više od dvadeset godina igra u Ateljeu 212, dvije glumice, Tanja Bošković i Danica Maksimović, razmijenile su dvije duhovite rečenice koje je zapamtio i mnogo godina kasnije zabilježio čuvenih scenograf Mića Tabački u svojoj “Automonografiji”.

Tanja Bošković tu epizodu rado prepričava, a sve se dešavalo za vrijeme kostimske probe na sceni Ateljea.

Jedan od detalja scenografije, koju je pravio upravo Mića Tabački, bilo je i veliko elipsasto ogledalo pred koje su, na toj probi, stale Tanje Bošković i Danica Maksimović.

“Izlazimo ona i ja, u svojim kostimima, od muslina, moj boje kajsije, a Danin tirkiz. Izlazimo, pogledamo se u tom velikom ogledalu i Mića tvrdi da ja kažem: ‘Dano, šta bi dala da si ovako lijepa?’. A na jedan, kaže on, Dana dodaje: ‘A šta bi ti dala da si ovako talentovana?'”, ispričala je Tanja Bošković.

Tanja je dodala i da toga više nema u pozorištu.

“Nema tih folklornih doživljaja. Znate, atmosferu pozorišta čini upravo to. Čak i da ta surevnjivost između mene i Dane nije postojala, kao što nije, jer mi pedeset godina drugujemo, morala je da se napravi”, zaključila je Tanja Bošković.

(Nedeljnik.rs)