Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Iz GO PDP poručuju građanima: Dobro provjerite račune za struju

Banjaluka
Autor:

Foto: K. Kamenov/RAS Srbija

Gradski odbor Partije demokratskog progresa Banjaluka poziva sve građane Banjaluke da dobro provjere svoje račune za električnu energiju koje im dostavlja ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banjaluka.

– Prema svakodnevnim dojavama koje dobijamo od strane s pravom revoltiranih građana, „Elektrokrajina“ a.d. Banjaluka je u posljednjim mjesecima građanima dostavila čitav niz računa na kojima su pogrešno učitana stanja brojila, a što je rezultiralo većim iznosima cijene električne energije. Pored toga, na računima su u određenim slučajevima pogrešno obračunate stavke cijene električne energije, pa je i na to potrebno obratiti pažnju – saopšteno je iz GO ove partije.

Ističu, da se građani javljaju i sa problemom manjih dnevnih tarifnih satova (jeftina struja u večernjim časovima), jer im iz „Elektrokrajine“ javljaju da postoje tehnički problemi sa jeftinom strujom, usljed čega su građani prinuđeni da plaćaju veće račune električne energije.

– Obavještavamo građane da, shodno Opštim uslovima za isporuku i snabdjevanje električnom energijom, imaju pravo da traže od „Elektrokrajine“ a.d. Banjaluka da odmah ispravi račune na kojima su pogrešno navedena stanja brojila i te račune uskladi sa realno potrošenom količinom električne energije. Ako „Elektrokrajina“ ne postupi na taj način, građani Banjaluke imaju pravo da se za zaštitu svojih prava obrate Regulatornoj komisiji za energetiku RS i ombudsmanu za zaštitu prava potrošača- poručuju iz PDP-a.

Iz Gradskog odbora PDP Banjaluka pozvali su „Elektrokrajinu“ a.d. da pokaže “odgovornost u svom radu, te da gubitke u poslovanju nadomijesti novim i svježim idejama i povećanjem efikasnosti u radu, umjesto što zapošljava neprestano nove radnike, a građanima fakturiše cijenu svoje nesposobnosti”.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO