Banjaluka

GO PDP: Za rekonstrukciju pješačke zone Grad ima novca, a za puteve na selima nema

Postaje prosto nevjerovatno koliko puta je Gradska uprava i nadležni troškove izvođenja radova promašili na štetu budžeta, poručuju iz Gradskog odbora PDP-a, nakon što se pojavila infromacija da je za 190.000 KM povećan budžet za rekonstrukciju pješačke zone u centru grada.

GO PDP: Za rekonstrukciju pješačke zone Grad ima novca, a za puteve na selima nema
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovo je već poznati scenario, samo mi postavljamo pitanje Gradonačelniku, načelniku i Gradskoj upravi: ko je odgovoran kad se napravi ovako loša kalkulacija u cijeni izvođenja radova i ko će odgovarati za to? Kako je moguće da u jednoj sekundi uvijek pronađete sredstva za dodatne plate zaposlenih, trotoar ispred Palate, fontanu, ali za prioritete građana nikako da se pronađu sredstva – pitao je Draško Stanivuković, predsjednik GO PDP Banjaluka.

Iz Gradskog odbora PDP-a poručuju da su u proteklom periodu obilazili mještane Motika gdje traže autobuska stajališta, Kuljana gdje traže put, ambulantu, vrtić, Ramića, Dragočaja gdje građanima nedostaje siguran prelaz preko ,,puta smrti”, mještana Obrovca i Melina, koji jedino traže da im se put naspe i očisti u toku zime od snijega.

– Za sve ovo pomenuto se godinama, pa i decenijama ne mogu pronaći sredstva, ali za stvari koje nisu prioriteti građana to uspiju veoma brzo. Za 190.000 KM, samo za neplanirano povećanje u ovim radovima, se veliki dio ovih stvari mogao da riješi – ističu u Gradskom odboru PDP-a.