Regioni

GODINAMA NEZAPOSLEN Žele da izgrade kuću demobilisanom borcu iz Liješća

Opštinska Boračka organizacija u Brodu, na inicijativu Mjesne organizacije boraca Liješće, pokrenula je humanitarnu akciju za izgradnju kuće 63-ogodišnjem Obradu Petroviću, demobilisanom borcu iz Liješća.

GODINAMA NEZAPOSLEN Žele da izgrade kuću demobilisanom borcu iz Liješća
FOTO: SRNA

U Boračkoj organizaciji su potvrdili da je Petrović demobilisani borac prve kategorije, nezaposlen godinama i da ima zdravstvenih problema.

Živi u staroj i oronuloj kućici koja je neuslovna za stanovanje, bez struje i vode i, čak, opasna za život, jer postoji opasnost od urušavanja. Prije nekoliko godina, dok je zdravlje bilo bolje, Obrad je počeo gradnju manjeg objekta kuće. Uspio je da postavi samo temelj od 32 metra kvadratna. Borci Liješća pokrenuli su inicijativu za izgradnju kuće – ističu u Boračkoj organizaciji Brod.

Borci pozivaju ljude dobre volje koji su u mogućnosti da dobrovoljnim prilozima pomognu izgradnju kuće, a njegovi saborci će izvoditi građevinske i ostale radove.

Sredstva se mogu uplatiti na tekući račun Obrada Petrovića, registrovan u Sberbanci u Brodu, na broj 567-553-5900038-675 sa naznakom “Izgradnja kuće za Obrada Petrovića”, a uplate iz inostranstva na broj VA395675535415812735.