Politika

GODINAMA POMAŽE JAVNOJ KUHINJI Kasipović postao ambasador „Mozaika prijateljstva“

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović postao je ambasador Udruženja „Mozaika prijateljstva“ iz Banjaluke čiji rad već godinama lično pomaže i podržava.

GODINAMA POMAŽE JAVNOJ KUHINJI Kasipović postao ambasador „Mozaika prijateljstva“
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Predsjednik Udruženja “Mozaik prijateljstva” Miroslav Subašić objavio je na Fejsbuk profilu ovog udruženja da Kasipović već osam godina pomaže javnoj kuhinji i Udruženju, te da se ovih dana među prvima odazvao na njihov poziv upućen dugogodišnjim saradnicima i javnim ličnostima da postanu ambasadori i pomognu im u daljem radu.

– Naše Udruženje, kao uostalom i cijelo naše društvo, prolazi kroz veoma teške životne i poslovne situacije izazvane trenutnom pandemijom i globalnim siromštvom. Zbog sve većeg broja korisnika naše javne kuhinje i ogromne potražnje osnovnih prehrambenih životnih namirnica upravno tijelo našeg Udruzenja je 23. marta održalo sastanak kako bi napravili neki moćniji plan za budućnost samog Udruženja i pomoći našem ugroženom stanovništvu – istakao je Subašić.

Dragi nasi sugradjani, nase udruzenje kao uostalom i cijelo nase drustvo prolazi kroz veoma teske zivotne i poslovne…

Posted by Mozaik Prijateljstva on Monday, March 29, 2021

Dodao je da se na tom sastanku, pored niza prijedloga, većina članova jednoglasno složila da u što skorijem periodu osnuju prvo socijalno preduzeće u kojem bi zaposlili upravo svoje korisnike kako bi njihov broj  bio sveden na minimum.

– S druge strane bi svima njima vratili davno izgubljeno dostojanstvo, a time bi postali i te kako korisni članovi, kako sami sebi, svojim porodicama, tako i društva- navodi Subašić.

Dodaje da svjesni činjenice da nemaju taj samostalni kapacitet, složili su se da u Udruženje pozovu obrazovane, školovane i sposobne ljude, ali, prije svega one koje krasi ljudskost, empatija i koji suosjećaju sa svojim sugrađanima.

– Željeli smo da im ustupimo više nego zasluženu poziciju ambasadora naseg Udruženja „Mozaik prijateljstva“. Svi članovi našeg tima su se složili da pozive uputimo dugogodišnjim saradnicima i javnim ličnostima da nam u tome pomognu. Prvi među jednakim se javio Anton Kasipović što nije nimalo slučajno. Vjerujemo da javnost nije ni upoznata da Kasipović već osam godina lično pomaže rad našeg Udruženja – pojasnio je Subašić.

Dodao je da je Kasipović mnogo puta pokazao svojim ličnim primjerom kako biti „čovjek i ne živjeti samo za sebe, što danas nije nimalo lako jer svaki dan to iznova učimo“.

– Radosni smo što je od danas Anton Kasipović dio našeg tima i radujemo se od srca zajedničkoj saradnji i zajedničkom ostvarivanju svih naših humanih ciljeva koji će vjerujemo svim ljudima našeg grada donijeti bolje sutra- napisao je Subašić na kraju objave.

Prihvati notifikacije