Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GODINU DANA ČEKALO SE NA OVA IMENA Ko će sjediti u komisijama Predstavničkog doma BiH

Politika
Autor:

Foto: Radio Sarajevo/RAS Srbija

Izborom predsjedavajućih, te prvih i drugih zamjenika predsjedavajućih danas su konstituisane stalne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Za predsjedavajuću Ustavnopravne komisije izabrana je Alma Čolo. Za prvog zamjenika predsjedavajuće izabran je Nikola Lovrinović, a za drugog zamjenika Obren Petrović. Članovi ove Komisije su i Safet Softić, Nebojša Radmanović, Borjana Krišto, Nermin Nikšić, Dragan Mektić i Zlatan Begić, piše Radio Sarajevo.

Na čelu Komisije za inostrane poslove je Safet Softić, za njegovog prvog zamjenika izabran je Obren Petrović, a za drugu zamjenicu Darijana Filipović. Članovi ove Komisije su i Denis Zvizdić, Nenad Nešić, Saša Magazinović, Branislav Borenović, Dženan Đonlagić i Edita Đapo.

Za predsjedavajućeg Komisije za spoljnu trgovinu i carine izabran je Vojin Mitrović. Prvi zamjenik predsjedavajućeg je Mijo Matanović, a drugi Edin Mušić, a članovi ove Komisije postali su i Šemsudin Mehmedović, Nenad Stevandić, Zukan Helez, Mirko Šarović, Enver Bijedić i Damir Arnaut.

Na čelu Komisije za finansije i budžet biće zastupnik Predrag Kožul, dok su njegovi zamjenici Dženan Đonlagić i Jakov Galić. Članovi ove Komisije su i Šemsudin Dedić, Nermin Mandra, Dragan Bogdanić, Nada Mladina, Mira Pekić i Mirjana Marinković-Lepić.

Za predsjedavajućeg Komisije za saobraćaj i komunikacije izabran je Nenad Nešić. Njegovi zamjenici su Nermin Mandrai Predrag Kožul, a članovi  su i zastupnici Edin Mušić, Staša Košarac, Branislav Borenović, Vlatko Glavaš, Mirsad Kukić i Predrag Kojović.

Adil Osmanović izabran je za predsjedavajućeg Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti polova . Za njegovu prvu zamjenicu izabrana je Snježana Novaković – Bursać, a za drugog zamjenika Vlatko Glavaš. Članovi ove Komisije su i Nada Mladina, Damir Arnaut, Mirjana Marinković-Lepić, Aida Baručija, Jasmin Emrić i Vojin Mitrović, saopšteno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamenta BiH.

Podsjetimo, na formiranje parlamentarnih komisija čekalo se godinu, zbog čega je rad Parlamenta BiH do sada bio blokiran.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO