Svijet

"Godišnjica od smrti prve žrtve" U Podgorici sutra Dan žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica korona virusa

U Podgorici će sutra biti obeležen Dan žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica korona virusa.

"Godišnjica od smrti prve žrtve" U Podgorici sutra Dan žalosti u znak sjećanja na preminule od posljedica korona virusa
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Kako je saopšteno iz crnogorske prestonice, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković donio je odluku kojom se 22. mart proglašava Danom žalosti u znak sećanje na preminule od posljedica ove infekcije.

– Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosjećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže – naveo je Vuković.

Pročitajte još

Kako je najavljeno, Dan žalosti biće obilježen isticanjem zastave na pola koplja na zgradi uprave Glavnog grada, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji je Glavni grad osnivač, kao i objektima mjesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji glavnog grada Podgorice.

Lokalni javni emiter DOO “RTV Podgorica” prilagodiće program obilježavanju Dana žalosti, a elektronski i drugi mediji na teritoriji Podgorice, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obežavanju Dana žalosti.

Kako navodi CDM, na ovaj nacin Podgorica podržava inicijativu crnogorskog predsednika da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sećanja na preminule od posledica korona virusa u Crnoj Gori.

Prethodno je danas objavljeno da će Herceg Novom i Baru sutra biti Dan žalosti u znak sećanja na sve žrtve korona virusa.

Crnogorski predsjednik Milo Ðukanović podržao je danas inicijativu da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sjećanja na sve žrtve korona virusa, i najavio da će tog dana zastava na zgradi Predsjedništva biti spuštena na pola koplja u znak sjećanja na preminule.

Ðukanović je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da od Vlade Crne Gore očekuje da se proglasi dan žalosti i da ozbiljno uzme u razmatranje ideju o podizanju spomenika.