Politika

Golić: Tužba SDS je čisto politikantstvo

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić, smatra da je krivična prijava koju je SDS podnio protiv nje i drugih službenika u Ministarstvu zbog navodne zloupotrebe položaja “čisto politikantstvo i dio prljave predizborne kampanje koju ta partija već odavno vodi, grubo vršeći pritisak na sve segmente vlasti”.

Golić: Tužba SDS je čisto politikantstvo
Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

SDS se pokušava legitimisati kao stranka u postupku Vulići protiv „Grand trejda“, što nije bio slučaj kada je njihov kadar dobijao dozvole od ovog istog resora za identične ili još komplikovanije slučajeve – rekla je Golićeva.

Ona je ocijenila da je besmisleno javno odgovarati SDS-u na neosnovane navode iznesene u krivičnoj prijavi jer “oni pravo, niti mogu, niti žele da razumiju”.

– Mi smo prije nekoliko dana, izloženi neprimjerenom pritisku ove partije uoči ponovljenog postupka u predmetu Vulići protiv „Grand trejda“, javno saopštili da porodici Vulić ni ranije nisu povrijeđena prava, i da za to postoje valjani dokazi – zapisnici sa javnih saslušanja i troškovnik advokata koji ih zastupa, u kojem su obračunati troškovi zastupanja u ovom pravnom poslu – pojasnila je Golićeva.

Ona kaže da je Ministarstvo objasnilo i da je sudsko vijeće Vrhovnog suda apsolutno zanemarilo te dokaze koji su im uredno dostavljeni i poništilo akte Ministarstva, vodeći se slobodnim sudijskim uvjerenjem, a nauštrb zakona.

– SDS-u očigledno nema svrhe objašnjavati, pošto oni žele da upravljaju pravom i zakonom, sudovima i sudijama, po slobodnom uvjerenju. Za one koji rade po zakonu i drže se prava nema mjesta u tom njihovom sistemu vrijednosti. Srećom, građani su već odavno prepoznali njihove namjere i više neće dozvoliti da se u Republiku Srpsku vrati bezakonje i pravna nesigurnost koju SDS priziva i priželjkuje – navela je Golićeva.

Ona je poručila da ovom izjavom Srni stavlja tačku na javnu polemiku o ovom pitanju, “jer sa SDS-om ne vrijedi polemisati pošto elementarno neznanje pokrivaju politikantstvom”.

Golićeva je pozvala nadležne institucije da sprovedu neophodne radnje po ovoj krivičnoj prijavi, vjerujući da će raditi po zakonu, a ne po slobodnom uvjerenju, kako priželjkuje SDS.