Hronika

"Lujić me izazvao, htio je da napravi spektakl" Bivši ministar se oglasio nakon incidenta u restoranu u Brčkom

Goran Lujić je poznat po nedjelima koje je počinio tokom svog mandata šefa policije Brčko distrikta od kojih je za neka pravosnažno presuđen, rekao je bivši ministar saobraćaja i veza u Vladi Srpske Đorđe Popović za Srpskainfo.

"Lujić me izazvao, htio je da napravi spektakl" Bivši ministar se oglasio nakon incidenta u restoranu u Brčkom
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

O samom incidentu Popović je rekao da se dogodio juče u popodnevnim časovima u jednom brčanskom ugostiteljskom objektu ali da tuče sa Goranom Lujićem, nekadašnji šefom brčanske policije, nije bilo.

– Lujić me je izazvao verbalno i prilikom mog izlaska iz ugostiteljskom objekta uputio pogrdne riječi na šta sam ja odreagovao verbalno ali nikako fizički zahvaljujući prisutnim gostima koji su Lujića spriječili od ozbiljnijeg fizičkog napada na mene -opisao je događaj Popović.

On je dodao da je došlo do naguravanja ali bez ikakvih posljedica.

– Lujić je nakon toga po svaku cijenu želio da napravi spektakularan događaj tako je što je sve iscenirao, pozvao policiju i dao saopštenje određenim medijima koje neistinito opisuje sinoćni događaj – naveo je Popović.

Pročitajte još

Goran Lujić, prema Popovićevim riječima je poznat po događaju u brčanskom naselju “Kolobara” kada je upravljajući službenim vozilom u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću a kasnije odgovornost za istu namjeravao prebaciti na policijskog službenika.

– Za to djelo Lujić je pravosnažno presuđen pred pravosuđem Brčko distrikta BiH na zatvorsku kaznu od 10 mjeseci. U javnosti  Brčko distrikta takođe je prepoznat kao neko ko je značajno doprinio da najiskusniji srpski kadrovi budu odstranjeni iz policije a takođe kao i “veliki neimar”  koji je još dok je bio šef policije izgradio stambeno-poslovni objekat a kasnije je nastavio sa aktivnostima u građevinarstvu – podsjetio je Popović.

Popović se izvinjava javnosti Brčko distrikta i izražava žaljenje zbog pomenutog incidenta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije