Politika

GOVEDARICA U HELIKOPTERU HERCEGOVAČKOG KNEZA "Samo dva čovjeka to mogu da priušte" (FOTO)

Bivši predsjednik SDS Vukota Govedarica objavio je fotografiju iz helikoptera kojim pilotira vlasnik koncerna "Svislajon" Rodoljub Drašković.

GOVEDARICA U HELIKOPTERU HERCEGOVAČKOG KNEZA "Samo dva čovjeka to mogu da priušte" (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Govedarica je “nakon prespavane noći” naveo da je zajedno sa Draškovićem obilazio hercegovačke opštine.

– U Republici Srskoj postoje dva čovjeka koja sebi mogu priuštiti da lete helikopterom. Velika je razlika među njima. Prvi je Dodik Milorad i on to čini o trošku države. Drugi je Drašković Rodoljub koji to radi o svom ličnom trošku – napisao je Govedarica na Fejsbuku.

Pohvalio se i da je poslovni sistem “Svislajon” na odboru direktora donio odluku da bez ikakvih problema može da izdvoji 150 miliona evra za razvoj Hercegovine u narednih pet godina, pod uslovom da pobijedi “zdrava politika”.

Inače, Drašković je ove godine ušao i zvanično u politiku, osnivajući Hercegovački narodni pokret koji na lokalnim izborima u Hercegovini nastupa zajedno sa PDP, SDS i još nekim opozicionim politikim opcijama.

Послије преспаване ноћи размишљам о претходном дану који сам провео са Родољубом Драшковићем обилазећи Херцеговачке…

Posted by Вукота Говедарица – Vukota Govedarica on Thursday, October 22, 2020

Nekadašnji miljenik vlasti, kome su po nekoliko puta reprogramirani dugovi Republici Srpskoj, postao je preko noći žestoki opozicionar, prozivajući lično Milorada Dodika.

U vrijeme kada nije bilo tako, odbornici istočnohercegovačkih skupština optina i Grada Trebinja u avgustu 2019. godine proglasili su Draškovića za počasnog kneza Hercegovine.

Govedarica je bio kandidat opozicije za predsjednika Republike Srpske na prošlim opštim izborima u BiH, a sada je nosilac liste SDS za SO Gacko.