Politika

"Političko ludilo jednog čovjeka" Govedarica tvrdi da SNSD ne ruši BiH, nego Republiku Srpsku

Član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica, tvrdi da SNSD ne ruši Bosnu i Hercegovinu, već Republiku Srpsku.

"Političko ludilo jednog čovjeka" Govedarica tvrdi da SNSD ne ruši BiH, nego Republiku Srpsku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Da bi danas neko podržao Dodika i njegov SNSD u svojim suludim i šizofrenim namjerama po pitanju njihovog projekta nezavisnosti Republike Srpske u okvirima Dejtonskog sporazuma, morao bi biti politički diletant, bezosjećajni prevarant ili neko ko smatra da će se takvom politikom spasiti od enormne korupcije i afera koje nastaju kao pečurke poslije kiše. Srđan Mazalica mi liči da je u ovoj prvoj grupi za razliku od njegovog partijskog šefa – istakao je Vukota Govedarica, član Predsjedništva SDS.

Dodao je da politika SNSD vodi Srpsku u nestanak.

– Dodiku i njegovoj partiji, ali i njegovim koalicionim partnerima treba jasno i bez ikakvih predrasuda kazati da ne mogu dobiti podršku za svoju politiku jer je to politika koja Republiku Srpsku vodi u nestanak – poručio je Govedarica.

On je kazao da su u SNSD spremni prokockati Republiku Srpsku kako bi sačuvali sebe i svoju imovinu te da se zato takvoj politici treba odlučno suprostaviti.

– Onaj ko nije u stanju da tako nešto prepozna taj ili je u teškoj zabludi ili svjestan neprijatelj sopstvenog naroda radi ličnog interesa. A zašto bi oni koji su do iznemoglosti opljačkali sopstveni narod bili njegovi prijatelji i zašto bi imali sliku o realnoj i odgovornoj politici?– poručio je Govedarica.

Pročitajte još

Član Predsjedništva SDS je kazao da je tačno da je SNSD u prošlosti bila politička organizacija koja je, što direktno što indirektno učestvovala u svim prenosima nadležnosti sa nivoa Republike Srpske na nivo Bosne i Hercegovine.

– Ali to u ovom momentu je manje bitno. Sada je najbitnije upozoriti Dodika i njegove režimlije da se odgovorna politika prema narodu kreira na bazi posljedica koje proizilaze iz takve politike. Posljedica u ovom slučaju je međunarodna intervencija koja će da izazove vanredno stanje u Republici Srpskoj. U takvom ambijentu za koji Srbi u Bosni i Hercegovini nemaju saveznika, može se očekivati nova međunarodna konferencija o Bosni i Hercegovini- sugerisao je Govedarica.

On je naglasio da ono što je rješenje za vlast, nije rješenje i za Srpsku.

– Ili možda sve ovo Dodik i radi kako bi prizvao međunarodni intervencionizam koji bi od njega napravio političku žrtvu, a od Republike Srpske bogalja koji usled političkog ludila jednog čovjeka, kome klimoglavci sve povlađuju, gubi svoje prerogative državnosti. Ono što predstavlja rješenje za jednu grupaciju koja je svoj ogromni kapital stekla političkim uticajem, nije rješenje za Republiku Srpsku i njenog prosječnog stanovnika koji se bori za svoj ekonomski opstanak – zaključio je Govedarica.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije