Politika

GOVEDARICA ZABRINUT "Likvidacija Krunića je šesto MISTERIOZNO UBISTVO u Srpskoj za godinu dana"

Ubistvo uglednog banjalučkog privrednika Slaviše Krunića je šesto misteriozno ubistvo koje se desilo u posljednjoj godini u Republici Srpskoj. To je takođe treće ubistvo u posljednjih deset mjeseci gdje ceh stanja u društvu svojom glavom plaća ugledan privrednik koji zapošljava veliki broj radnika – kazao je u intervjuu za portal Insajder predsjednik SDS Vukota Govedarica.

GOVEDARICA ZABRINUT "Likvidacija Krunića je šesto MISTERIOZNO UBISTVO u Srpskoj za godinu dana"
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

On je upitao zbog čega niko iz Vlade Republike Srpske nije otišao na komemoraciju, niti na sahranu Kruniću, s obzirom na to da su pojedini ministri lično poznavali ubijenog, koji je zapošljavao blizu 2.000 radnika.

Da li je to slučajnost ili možda poruka? Nažalost svjedoci smo i svirepog ubistva Davida Dragičevića koje se želi prikriti od prvog dana – tvrdi Govedarica.

Pročitajte još

On ističe da s druge strane postoje privilegovani bilderi koji sve redom šamaraju i tjeraju strah u kosti ljudima, te da se u svojoj bahatosti osjećaju zaštićenim od strane vlasti.

– Ali, kako se čuditi tim snagatorima kada je prije par godina i ministar unutrašnjih poslova imao slične dogodovštine gdje je tukući mladića urlao kako će mu drugi put zabiti kramp u grudi. Predmet je imao i sudski epilog ali eto, samo je zastario i ništa se nije poslije toga značajno dogodilo. Lokalni momčići koji misle da su im roditelji uvaženi u vodećoj stranci tuku djevojke i siluju, drugi mašu sa pištoljima po javnim mjestima dok je policiji nezgodno da im se zamjeraju –  naveo je Govedarica u intervjuu. On ističe da je to naša otužna ocjena bezbjednosti.

Dodao je da je osnovna dužnost MUP RS da štiteći zakone, služe građanima zemlje u kojoj žive i zbog toga je rad bilo koje policije izložen sudu javnosti.

– Da bi čovjek imao povjerenje u policiju, ona mora da profesionalno radi svoj posao. Međutim, stiče se utisak da postupanje pojedinih rukovodilaca u policiji je u službi prikrivanja teških djela. I pored toga što u policiji imamo najveći broj odgovorno savjesnih pripadnika službe, takvim radom pojedinaca koji se nalaze u kandžama ministarstva unutrašnjih poslova dodatno se proizvodi stanje opšte nesigurnosti što utiče na povjerenje naroda u rad sopstvene policije – poručio je Govedarica.