Politika

„GOVOR MRŽNJE JE U RIJEČIMA ONIH KOJI TUMAČE“ Ujedinjena Srpska o negativnim reakcijama na njihov spot

Jedini govor mržnje i ugrožavanje prava na stav i postojanje se jasno prepoznaje u onima koji tumače video materijal od 43 sekunde, saopštila je Ujedinjena Srpska reagujući na brojne negativne komentare koje je izazvao juče objavljeni video spot ove stranke.

„GOVOR MRŽNJE JE U RIJEČIMA ONIH KOJI TUMAČE“ Ujedinjena Srpska o negativnim reakcijama na njihov spot
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Kažu da u pomenutom materijalu nema spominjanja izbora, glasanja i kampanje, a ni spominjanja bilo koje partije, pojedinca ili naroda.

-Iznošenje uvreda i prijetnji na naš račun, a posebno račun predsjednika stranke, nema nikakav alibi u video materijalu koji sadrži nesporne činjenice da se proslavljaju progoni nad pripadnicima srpskog naroda u Hrvatskoj i Kosovu. Naš stav da je neophodno jedinstvo da se to srpskom narodu ne bi desilo i u Bosni i Hercegovini, logičan je odgovor na stalne prijetnje koje dolaze od različitih partija sa sjedištem u Sarajevu i drugih nepolitičkih organizacija o čemu svjedoče nepobitni dokazi – tvrde u US.

УЈЕДИЊЕНА СРПСКА – ТО ЈЕ НАША ОБАВЕЗА!

❗На све нападе РЕПУБЛИКА СРПСКА има одговор❗

Posted by Уједињена Српска – Ujedinjena Srpska on Saturday, September 19, 2020

Dodaju da „pokušaj čaršijskih krugova iz Sarajeva, koji održavaju ružne stereotipe o Republici Srpskoj, političkih konkurenata i oponenata oslonjenih na ostrašćene medije da instrumentalizacijom laži i podmetanja djeluju na CIK, tragičan je metod koji otkriva koliki je ugled i rast Ujedinjene Srpske, a koliki je strah naših oponenata“.

-O tome odlučuju građani, ali o tome ćemo u predizbornoj kampanji kada ćemo emitovati tačno 11 spotova sa izbornom tematikom. Naše pravo na stav i politički izražaj nikad nismo koristili da to drugima zabranimo ili osporimo, a oni koji nemaju ni stava ni političkog izražaja logično se bave nama koristeći najprizemniji rječnik i promovišući nedemokratske i totalitarne metode, zasnovane na mržnji i ugrožavanju osnovnih prava pojedinca i naroda. O tome će više govoriti predsjednik stranke sutra nakon potpisivanja sporazuma stranke sa Penzionerkom demokratskom strankom – saopšteno je iz US.