Sudbine

“GOVORIO JE DJECI DA SU RUŽNI, DA IMAJU KRIVE NOGE” Marijana Mićić otvoreno o svom iskustvu u školi Mike Aleksića

Marijana Mićić progovorila je u profesoru glume Miroslavu Miki Aleksiću, koji je uhapšen nakon što ga je glumica Milena Radulović sa još četiri djevojke prijavila za silovanje i seksualno uznemiravanje.

“GOVORIO JE DJECI DA SU RUŽNI, DA IMAJU KRIVE NOGE” Marijana Mićić otvoreno o svom iskustvu u školi Mike Aleksića
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RAS SRBIJA

Naime, mlade glumice optužile su Miku za seksualno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje u prostorijama njegove škole dok su bile učenice. Marijana je pohađala ovu školu i kako kaže u šoku je, jer je svima preporučivala upravo časove kod Mike.

– Jeste, čim sam pročitala tu vijest ja sam to odmah napisala, to je izašlo iz mene jer sam se stvarno naježila kada sam u trenutku pomislila koliko mojih prijatelja, poznanika, čak i nepoznatih ljudi koji pitaju za savjet gdje da upišu svoje dijete ja sam uvek govorila Mika i Neša Nenadović. Uvek sam govorila ko je kakav. Ne mogu da pomislim da sam nekog tamo poslala i da je mogao da doživi nešto slično. Razočarana sam i tužna jer je sve što je napravio palo u vodu, sve je srušeno. Ne postoji razlog da djevojkama neko ne vjeruje, verujem od A do Š, sve što si mislio o tom čovjeku i što vas je učio godinama, sve je poništeno i ostaje samo gorak ukus – rekla je Marijana.

Pročitajte još

Ona je potom istakla da njegove metode rada nisu bile tajna i da su svi znali prije nego što upišu djecu koliko je strog Mika, piše Kurir.

– Njegove metode nisu tajna, ja sam svima govorila: “Mika će ti reći da si glupa, da si debela” i roditelji su slali djecu tamo. Ja sam sama išla, mene niko nije mogao da povrijedi time što će da mi kaže da sam glupa ili debela, takvo sam bila dijete, takva sam i ostala. Znajući njegove metode rada svi smo se hvalili da smo od 500 djece izabrani i da smo prošli njegovu audiciju. Ja sam iz one generacije gdje su nas još u osnovnoj školi tako tretirali, nekada su nas uvrijedili, nekad si morao da ispružiš ruku da te kazni tako što će da te udari po ruci.

Marijana je istakla da su Milena i Iva heroji ovog doba i da se nada da će postići veliki uspjeh.

– Nadam se da će one postati najpopularnija lica u ovoj zemlji i da će raditi više nego bilo ko, to su djevojke koje treba da budu na naslovnim stranama, da rade, jer su to djevojke koje su mlade i hrabre, koje su učinile nešto jako važno. Takve osobe treba da rade što više. One su heroji današnjice – rekla je ona.

Glumica je otkrila da nepristojnih ponuda ima svuda, ali da ona nikada takve ponude nije dobijala.

– Ima toga, ne samo u našoj profesiji, ali ja moram da kažem da ja nikad nisam imala takvo iskustvo. Vjerovatno je to zato što sam ja takva. Ne znam da li nasilnik procjeni gdje može ili ne, ne samo nasilnik nego svako, ja nisam baš nekako mirna, takva sam se rodila, možeš da mi kažeš da sam debela, a ja da umrem od smijeha, ne zanima me. Pola djece je plakalo, pola nije, bilo je još djevojčica i dječaka koji su reagovali kao ja. Ali sećam se da je bilo djevojčica koje je umio da rasplače, govorio je: “Imaš krive noge, debela si, glupa si, imaš krive zube”. Na neku djecu to ostavi trauma – ispričala je Marijana Mićić u “Novom Jutru”.