Društvo

Grad će obezbjediti pomoć porodici: Od strujnog udara farmeru stradalo 7 krava

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor najavio je danas da će Gradska uprava obezbijediti i u toku sedmice uplatiti pomoć za porodicu Rajka Zorića iz Rasavaca kojem je za vikend od strujnog udara stradalo sedam muznih krava od ukupno osam.

Grad će obezbjediti pomoć porodici: Od strujnog udara farmeru stradalo 7 krava
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

On je izjavio da je Odjeljenje za poljoprivredu i ruralni razvoj na raspolaganju za dalje konsultacije, savjete i preporuke.

– Imaćemo i različitih vrsta pomoći koje ćemo razmotriti kako bi se ova porodica prehranila i nastavila da živi normalno – rekao je Javor.

U izjavi novinarima prilikom posjete ovoj porodici gradonačelnik Prijedora je dodao da je banalan razlog prouzrokovao ovako veliku tragediju, a da je samo jedna muzna krava ostala u domaćinstvu.

– U narednom periodu učinićemo sve što je do nas da stabilizujemo i da ovoj porodici omogućimo da nastavi da živi od svog truda i rada – poručio je Javor.

Pročitajte još

Sedmočlano domaćinstvo Zorića živi isključivo od poljoprivrede, a nedavno se jedan sin zaposlio u Prijedoru. Već dvadeset godina drže muzne krave i prodaju mlijeko. Od osam krava stradalo je sedam, a ostalo je četvoro male teladi od kojih najmlađe od četiri dana.

– Ja sam bio na njivi, kosio travu tu ispod kuće, a sin je davao hranu i onda je počeo plakati i vrištati, zvati mene, nešto se dešava…Ja sam utrčao unutra, ali nisam mogao ništa spasiti – rekao je Rajko.

On je dodao da su se, osim gradonačelnika Javora, komšije, prijatelji, brojni pojedinci, institucije, firme i udruženja javili da pomognu, čak i iz Srbije.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije