Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“GRAD IMA PROBLEMA” Odbornik Antonić predložio osnivanje odbora za NADZIRANJE GRAĐEVINACA

Banjaluka
Autor:

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Momčilo Antonić

Odbornik SNSD-a Momčilo Antonić je uputio inicijativu Skupštini grada za osnivanje Odbora koji će pratiti relizaciju projekata u Banjaluci  koji se odnose na gradnju komunalne i saobraćajne infrastrukture.

Antonić je smatra da je prethodni period pokazao da je osnivanje ovog odbora neophodno.

– Grad ima probleme sa izvođačima radova koji su u pojedinim slučajevima kasnili i po nekoliko mjeseci u realizacije projekata ili je njihov rad bio nekvalitetan. Bilo je očigledno da su pojedine firme  preuzele previše posla a da nisu imali dovoljno radnika a ni mašina za njihovu realizaciju i takvoj praksi se mora stati u kraj – kazao je Antonić.

Dodao je da bi ovo skupštinsko tijelo bi zasjedalo dva puta godišnje.

– Razmatrali bi do koje tačke je došla realizacije svakog pojedinčnog projekta. Imali bi uvid o tome koji izvođači radova izvršavaju svoje obaveze kvalitetno, a koji ne, gdje su kašnjena i da li su razlozi kašnjenja opravdani. Isto tako moramo pronaći način da takve slučajeve sankcionišemo kroz novčane penale – rekao je Antonić i naveo da bi o onom što utvrde informisali ostale odbornike ali i građane .

Nada se da će s ovo pitanje naći na idućem zasjedanju gradskog parlamenta ta da će njegove kolege odbornici podržati formiranje ovo tijela.

– Cilj je da ne dolazimo opet u situacije da nam propadaju putevi neposredno nakon završetka radova i da imamo kašnjena u izgradnji mnogih projekata kao što si Zeleni most, put za Česmu i drugi – kazao je Antonić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO