Gradovi

Grad Prijedor isplatio više od milion KM za sudske presude

Grad Prijedor je od decembra do avgusta iz budžeta isplatio 1.034.169 KM  za presude zbog neizmirenih obaveza po pitanju eksproprijacije zemljišta, prodaje poslovnih prostora koji nisu u vlasništvu grada i neispunjavanja ugovorenih obaveza.

Grad Prijedor isplatio više od milion KM za sudske presude
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

Ovo su naveli iz Odsjeka za imovinske poslove i evidenciju nekretnina Grad Prijedora odgovarajući na odborničko pitanje koje je postavio na posljednjem zasjedanju Skupštine grada Mirsad Duratović (Pokret za Prijedor) koji je inače i predsjednik lokalnog parlamenta.

Prema podacima lokalne uprave najviše novca, odnosno 485.000 KM isplaćeno je trgovačkom preduzeću „Alegro promet“ iz Prijedora koje je tužilo grad zbog sticanja bez osnova, a po pitanju poslovnog prostora u centru grada.

Pročitajte još

Hajrudinu Karahodžiću, Sujemanu Karahodžiću i Nasihi Čukur je za eksproprisane nepokretnosti isplaćeno je 317.326 KM. Slobodanu Čoprka je za preuzeto građevinsko zemljište isplaćeno 91.199 KM. U predmetu Ešef Švraka i drugi treba da bude isplaćeno 63.759 KM naknada za eksproprisane nepokretnosti, a 9.140 KM iste naknade isplaćeno je Šuhri, Faruku i Seniji Hadžiosmanagić-Tadić.

Tužbu protiv Grada Prijedora dobilo je i preduzeće „Energetik“ iz Banjaluke kojem je iz lokalne kase za naknadu štete isplaćeno 66.071 KM.

Iz Gradske uprave navode da je u ovom posljednjem slučaju upućen zahtjev za isplatu pola iznosa od strane Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite koje je takođe tuženo uz Grad Prijedor.

Prihvati notifikacije