Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

GRAD SE MODERNIZUJE Banjaluka dobila još jedna kružni tok, ovaj put u Obilićevu

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka

Novoizgrađena kružna raskrsnica u naselju Obilićevo, na ukrštanju Istočnog tranzita sa Krfskom ulicom, puštena je danas u rad.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić, koji je obišao novi kružni tok, izjavio je da gradska administracija nastavlja sa modernizacijom gradskih saobraćajnica, uključujući i izgradnju novih kružnih raskrsnica.

On je naglasio da je ova raskrsnica od posebnog značaja s obzirom na to da se na ovoj dionici očekuje znatno povećanje frekvencije vozila, po kompletiranju izgradnje Istočnog tranzita.

– U Obilićevu se u protekle dvije i po godine mnogo gradilo, a dio projekata još je u realizaciji. Uz Istočni tranzit, niču nove pješačke i biciklističke staze, a uporedo s tim radi se na produženju tranzita – rekao je Amidžić i podsjetio da je na ovoj lokaciji nedavno postavljen i terminal “Bl bajka”.

Foto: Grad Banjaluka

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić, istakao je da se očekuje da će na ovom ukrštanje u budućnosti biti znatno povećana frekvencija vozila.

-Kada se pusti u funkciju dio Istočnog tranzita kod “Naprijedovog” stadiona, stvoriće se pretpostavke za znatno rasterećenje saobraćaja, jer će Istočni i Zapadni tranzit biti povezani preko novog mosta na Vrbasu – objasnio je Sandić. On je dodao da bi, po trenutnom tempu radova, većina predviđenih poslova na dionici Istočnog tranzita koja je u gradnji trebala biti završena u naredna dva mjeseca.

Kako je planirano, uskoro bi trebala biti okončana javna nabavka za izgradnju još jedne kružne raskrsnice u gradu, i to na ukrštanju Solunske i Kozarske ulice.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO